Roland Garros 2017: Nadal-Thiem elődöntő az alsó ágon

Az alsó ágon egy nap csúszással megrendezték a negyeddöntőket. Nadal hamar pihenhetett, Thiem varázsolt a másik pályán.

Nadalnak idő előtt véget ért a negyeddöntője
Kép forrása: eurosport.com 

Rafael Nadal zsinórban második mérkőzését játszotta honfitárs ellen. Ezúttal Pablo Carreno Busta próbálta csatára késztetni az eddig magabiztosan menetelő kilencszeres győztest. Az első játszmában több brék született, mint amennyiszer a két játékos tudta hozni a saját adogatását. A breakek sokaságából még így is Nadal jött ki könnyedén, aki 6/2-re nyerte az első szettet. Nem tudhattuk ekkor, hogy ezt a mérkőzést már nem sokáig nézhetjük, mivel Carreno Bustának sajnálatos módon hasizom sérülés miatt fel kellett adnia a negyeddöntőt. Nadal tehát most sem veszített szettet, 22 játékot veszített el 5 mérkőzés alatt.

Thiem elképesztő tenisszel verte Djokovicot
Kép forrása: eurosport.com

A Suzanne Lenglen pálya negyeddöntőjét már tegnap óta feszülten várhattuk, hiszen Dominic Thiem és Novak Djokovic mérkőzött meg egymás ellen. A szerbnek eddig ötször sikerült legyőznie ellenfelét, ráadásul Rómában egy igen nagy verést mért az osztrákra. Az első szettben a két játékos a szett közepén lévő kisebb tűzijáték után jutott el a Tiebreakig. Az első break előnybe Thiem került, aki 2-1-es előnyből hamar 4-2-es hátrányban találta magát. Djokovic kezében volt némileg ez a szett, azonban 4-2 után hamar visszaadta break előnyét, 5-4-nél pedig kihasználatlanul hagyott két játszmalabdát. A rövidítés egyáltalán nem volt mentes a mini breakektől, amiből végül Thiem került ki győztesen. Ez megadta az osztráknak a kellő önbizalmat, hiszen Djokovic amennyiben megnyeri az első szettet Tiebreakban, könnyen megtörhette volna Thiemet. A rövidítés megnyerésétől viszont Thiem fokozatosan csak erősebb lett. A második játszmában Thiem egy nagyon hosszú játékot követően egy parádés kontraejtéssel került break előnybe és Djokovic bármennyire próbálta szorongatni, nem engedte ki a kezéből előnyét. Djokovic 2-4-nél elhibázott break labdája sokba került, hiszen Thiem a következő adogatójátékában 3 nyerővel biztosította be a 2-0-ás vezetést. Thiem ebben a játszmában maximálisan rá tudta kényszeríteni az akaratát a szerbre, 14 nyerővel abszolválta a 2-0-át. Ekkor már érezni lehetett, hogy ez azon ritka meccsek közé fog tartozni, amikor Djokovicnak nem lesz esélye a meccs megnyerésére. Thiem játéka továbbra sem gyengült, Djokovic ki nem kényszerített hibái pedig a második szettben lévő 6 hoz képest a duplájára nőttek. A harmadik játszmát az osztrák rögtön breakkel nyitotta, majd egy újabb és újabb break után 23 perc alatt 6/0-val lezárta a mérkőzést.

A pénteki elődöntőben tehát Rafael Nadal-Dominic Thiemmel mérkőzik meg. Az osztrák parádés és meggyőző játéka ellenére a spanyol számít a mérkőzés favoritjának. Nehéz órák várnak a Djokovicot lenyűgöző tenisszel búcsúztató osztrákra.

Kiemelt kép forrása: thesun.co.uk

 

A hozzászólások le vannak zárva.