ATP Stuttgart, s-Hertogenbosch: Pouille és Lopez, illetve Müller és Karlovic döntőzik

Diadalmaskodhat a szerva-játék ezen a héten.

Két 250-es füves pályás tornát rendeznek ezen a héten, két szomszédos országban, a németországi Stuttgartban és a hollandiai s-Hertogenboschban. Szombaton már az elődöntőket rendezték meg mindkét helyszínen. A mérkőzések felén döntő szettre is szükség volt a nyertes kihirdetéséhez, így elmondható, hogy nem volt sima nap a szombati az ATP World Touron.

Stuttgartban már csak egy hazai játékos, Mischa Zverev (6.) maradt talpon és játszhatott a döntőbe jutásért egy balkezes rangadót a spanyol Feliciano Lopezzel. Mindkét teniszező szeret játszani az egyik legtradicionálisabb borításon, s ez a tény aztán igazolást is nyert a mérkőzés során. Egy, azaz egy break volt az egész mérkőzésen, ami 2 óra 6 percig tartott. Az a nyertes fogadó játék is a találkozót zárta le, ami a spanyolnak sikerült. Az első szettet még Zverev nyerte tie-breakben, majd Lopez egyenlített hasonló forgatókönyv keretei között. A jég a hajrában tört meg, mikor a meccs során először jutott fogadóelőnyhöz a spanyol. Rögtön kettőhöz, melyek közül a másodikat sikerült kihasználnia. Lucas Pouille (4.) lesz majd az ellenfele karrierje 16. tornadöntőjében. A fiatal francia honfitársát, Benoit Paire-t győzte le két szoros szettben. Ezen a meccsen sem volt sok esélye a fogadóknak és a helyzetkihasználás döntött, ebben volt jobb a budapesti bajnok. Vasárnap karrierje első füves pályás tornagyőzelméért szállhat harcba.

Végeredmények:  F. Lopez (ESP) – M. Zverev (GER) [6] 6/7(2) 7/6(4) 7/5

L. Pouille (FRA) [4] – B. Paire (FRA) 7/6(5) 7/5

s-Hertogenboschban versenyzett ezen a héten az ifjabbik Zverev-fivér, Alexander (2.) is, aki a luxemburgi Gilles Müllerrel (4.) mérkőzött meg. Müller azon kevés versenyzői közé tartozik a Tour-nak, akik a klasszikus, szerva-röpte játékra hajazó játékot játsszák. A 18 helynyi ranglistás távolságot a római Masters bajnokától a borításban jártasságával sikerült kiküszöbölnie, folyamatosan nyomás alatt tartotta a fiatal németet. Egy tie-breakes és egy sima szettben jutott be a döntőbe, ahol karrierje második tornagyőzelméért játszhat. Ivo Karlovic (3.) lesz ott az ellenfele. A horvát óriás honfitársát, Marin Cilicet (1.) győzte le egy olyan meccsen, ami hasonlított a Mischa Zverev – Feliciano Lopez találkozóra. Itt is csak egy break volt, de itt nem a meccs legvégén, hanem még a második szettnek a végén. Cilic ekkor egyenlített ki, vereségének kulcsa pedig abban rejlik, hogy 8 fogadóelőnyéből csak egyet használt ki, míg a rövidítésekben mindig alulmaradt rutinos honfitársával szemben.

Végeredmények: G. Müller (LUX) [4] – A. Zverev (GER) [2] 7/6(5) 6/2

I. Karlovic (CRO) [3] – M. Cilic (CRO) [1] 7/6(4) 5/7 7/6(2)

A kiemelt kép forrása: fr.sports.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.