Gilles Müller lett a bajnok s-Hertogenboschban

A rutinos luxemburgi teniszező nyerte a Hollandiában megrendezett füves pályás, ATP 250-es tornát, a horvát Ivo Karlovicot legyőzve a döntőben.

Gilles Müllernél (4.) átszakadhatott egy gát 2017 januárjában. 34 éves létére idén szerezte meg első tornagyőzelmét, Sydneyben, azok után, hogy egy több, mint évtizedes karrier alatt siker nélkül és hat elveszített döntőnél tartott. Az egyik ilyen elveszített döntő volt a tavaly Newport-i is, ahol mit ad isten, füves pályán, Ivo Karloviccsal (3.) játszott, és kapott ki három meccslabdáról. Szűk egy évvel később ugyanez a párosítás s-Hertogenboschban az ATP World Tour “legöregebb döntőjének” bizonyult 1977 óta, és itt már a luxemburgi bizonyult jobbnak. Pedig a finálé előtt a 38 éves horvát kezében volt a nagyobb fegyvertény, ugyanis ő az 1. kiemelt Marin Cilicet fosztotta meg egy tornadöntőtől, míg Müller a 2. helyen kiemelt Alexander Zverevet győzte le egy körrel korábban.

Két szerva-röpte játékosról lévén szó, túl sok sansz nem adatott a fogadóknak ezen a meccsen. A 95 percnyi játékidő alatt egy break-labdát sem tudtak kiharcolni a felek, ám Müller hatékonyabban fogadott: 78 pontból 20 labdamenetet nyert meg returnözőként, míg Karlovicnál ez az arány 7/65 volt, ami elsősorban nem a horvát gyengeségét, inkább Müller érdemeit igazolja. Ez a különbség természetesen a két tie-breakben rajzolódott ki, s hozta meg a gyümölcsét. A luxemburgi teniszező €660,375-t és 250 ranglista pontot vághat zsebre, a tavalyi elveszített döntő (Nicolas Mahut ellen) után pedig idén sikerült a hozzá legközelebb álló borításon versenyt nyernie. Ráadásul jövő héttől 26. lesz a világranglistán, ami karrierje eddigi legjobb helyezését jelenti.

Végeredmény: G. Müller (LUX) [4] – I. Karlovic (CRO) [3] 7/6(5) 7/6(4)

A kiemelt kép forrása: twitter.com/RicohOpen

A hozzászólások le vannak zárva.