ATP: Djokovic-Monfils döntőt rendeznek Eastbourneben

2017. július 1.
by Airon

A két utolsó fináléhoz érkeztünk Wimbledon előtt. Eastbourneben Djokovic és Monfils döntőzik, Antalyában Adrian Mannarino lesz Yuichi Sugita ellenfele. 

Djokovic két szettben győzte le Medvedeevet
Kép forrása: theintelligencer.com

Eastbourneben ahogy ezen a héten már megszokhattuk a játéknap elején közrejátszott az eső. Egy idő után azonban az eső elállt és megkezdődhetett Novak Djokovic és Daniil Medvedeev párharca. Az első játszmát az orosz break hátrányból fordítva könnyen nyerhette volna, hiszen 4-3-nál break lehetőségei voltak. A teniszben viszont oly sokszor, most is, nem létezik ha és volna, Djokovic hárította a break labdákat, majd 6/4-re megnyerte az első játszmát. Innentől kezdve már a szerb kezében volt a találkozó, amit a második szett első játékában egy breakkel jelzett, az adogatását pedig már nem vesztette el újból. Djokovic 1 óra 23 perc játék után két 6/4-es szettel jutott az Eastbourne-i torna döntőjébe.

Monfils visszavágott Gasquetnek
Kép forrása: beinsports.com

A másik döntős helyért öldöklő francia harc folyt. Ezúttal Gael Monfilsnak volt oka a visszavágásra, hiszen a hallei tornán pont Richard Gasquet ejtette ki a versenyből. Ehhez mérten az első szettben 2-2 után állva hagyta ellenfelét, és a második szettben már közel állt, hogy hamar pihenhessen. Gasquet azonban remekül küzdött, 4-2-es hátrányból felállt, 4-5-nél mérkőzéslabdákat hárított, majd rövidítésben kiharcolta a döntő szettet. Látszólag ez nem zavarta meg Monfilsot, aki a harmadik szettet is korai breakkel kezdte, azonban a mérkőzésért való adogatás pillanatában Gasquet visszatáncolt. Érdekes, hogy ennyi elhibázott lehetőség ellenére mégis Monfils tudta megnyerni a találkozót, aki egy végletekig kiélezett küzdelemben, döntő szett rövidítésben múlta felül honfitársát.

Antalayában azt már tegnap délelőtt lehetett tudni, hogy Yuichi Sugita készülhet pályafutása első döntőjére, azonban ekkor a japán még ellenfélre várt. A második elődöntőben Adrian Mannarino és Andreas Seppi küzdött meg a döntőbe kerülésért. Mannarino végül 6/4 6/4-re legyőzte Seppit és bejutott az újonnan megrendezett törökországi verseny fináléjába.

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.