Wimbledon 2017: A férfi egyes sorsolása

Meg lesz a nyolcadik Federernek? Sikerül a címvédés Murray-nek? Nadal a Garros után Wimbledonban sem hibázik? Djokovic visszatér a csúcsra? Esetleg új győztes avatnak? Ezekre a kérdésekre bő két hét múlva választ kapunk, addig is nézzük, mi vár ránk Wimbledonban.

Kép forrása: express.co.uk

Esélylatolgatásunkat illik a címvédő és világelső Andy Murray-vel kezdeni. A brit játékos idei eredményei messze elmaradnak a várakozástól, és két hete Queens-ben is már az első fordulóban búcsúzott, ha ez még nem adna elég okot az aggodalomra, Murray a héten derékproblémák miatt lemondta a bemutató mérkőzéseit is. A címvédő sorsolása sem a legkönnyebb, a második fordulóban találkozhat a két éve Rafa Nadalt búcsúztató Dustin Brownnal, a tizenhat között pedig nagy valószínűséggel vagy Nick Kyrgios, vagy pedig Lucas Poullie vár a kétszeres bajnokra.

Szintén Murray negyedében kapott helyet a Roland Garros-finalista Stan Wawrinka. A svájci nem panaszkodhat a sorsolását látva, kérdés, hogy mennyire tudja megszokni a londoni füvet, ami legkevésbé sem a kedvenc borítása. A negyedik fordulóban Tsonga, a nyolc között pedig Murray várhat a svájcira. Meglepetés lenne, ha sikerülne a négy közé jutás.

Szintén a felső ágon kapott helyet a tízszeres Roland Garros-győztes Rafael Nadal. A spanyol játékos elmondása szerint nincs wimbledoni formában, de ez az ő esetében nem jelent semmit. Sorsolásának köszönhetően lesz ideje formába lendülni, az első három fordulóban trükkös, de verhető ellenfeleket kapott, a tizenhat között alighanem a luxemburgi Müller, vagy a horvát Karlovic vár Nadalra, a negyeddöntőben pedig Nishikori vagy Cilic lehet Nadal ellenfele.

Kép forrása: dailyrecord.co.uk

Az eddigiekből már kiderült, hogy az alsó ágon kapott helyet Roger Federer és Novak Djokovic. A svájci az idei évben az űrteniszt lehozta a Földre, és ha úgy fog játszani, ahogy a hallei döntőben tette Alexander Zverev ellen, akkor már most oda lehet neki adni a győztesnek járó trófeát. A nyolcadik wimbledoni győzelem felé Dolgopolov ellen kezd Federer, majd a harmadik fordulóban az idősebbig Zverev, a tizenhat között pedig vagy Isner, vagy Dimitrov lehet az ellenfél. Az első komolyabb feladat a negyeddöntőben várhat Federerre, Raonic vagy Alexander Zverer személyében. A német egy hete már kapott ízelítőt Federer játékából, Raonic pedig messze sincs olyan formában, mint tavaly, amikor az elődöntőben búcsúztatta Federert.

A tábla legalján kapott helyett Novak Djokovic, aki Andre Agassi segítségével próbálja begyűjteni negyedik wimbledoni tréfáját. Nem lesz könnyű dolga a szerbnek, aki már a harmadik forduloban találkozik Juan Martin Del Potroval. Idén már nem először. Az argentin alighanem örülne már egy számára kedvezőbb sorsolásnak (már az első körben az ausztrál Kokkinakis sem lesz egyszerű feladat). A negyedik körben jöhet Lopez vagy Monfils, a nyolc között pedig a Gasquet, Berdych, Thiem trióból kerülhet ki az ellenfél.

A sorsolást, és a játékosok jelenlegi formáját látva alighanem az utóbbi évek egyik legérdekesebb, legizgalmasabb wimbledoni tornája elé nézünk.

A hozzászólások le vannak zárva.