Wimbledon 2017: A küzdés eredményes volt

2017. július 8.
by Airon

Andy Murray nehéz mérkőzésen jutott a legjobb 16 közé az olasz Fabio Fognini ellen. Lássuk a mérkőzés legfontosabb történéseit.

Rómában Fognini örülhetett
Kép forrása: thesun.co.uk

Andy Murray egy olyan játékossal találkozott aki ellen eddig 3-3 volt a mérlege. Bár utolsó mérkőzésén Fabio Fognini nyert idén Rómában, még így is inkább Andy Murray számított füves pályás borításon a mérkőzés esélyesének. A stílusok csatája volt ez, hiszen az egyik legharcosabb játék találkozott az egyik leglazábbal. Murraynek ideje volt idei teljesítménye alapján és főleg egy szokatlan gyenge Queens Clubban való szereplése alapján javítania, és hát Fognininak se ártott volna egy jobb szereplés, hisz a 2017-es eddigi két Grand Slam tornán a harmadik forduló volt a legjobb eredménye.

Murray izgalmas csatában verte Fogninit
Kép forrása: talksport.com

Puha tapogatózással kezdődött a mérkőzés, majd Murray az első szett közepétől kezdve faképnél hagyta Fogninit. 2-2 után négy zsinórban megnyert játékkal jelezte az olasznak, hogy amennyiben nyerni akar, ideje lenne felébrednie. Fognini a folytatásban kikapcsolta egy pillanat alatt a vekkert és egy szemrevaló kombinációval elnyerte Murray adogatását. A break előny hamar megszűnt, majd Fognini néhány játék múlva újrakezdődött. Ezúttal már Fognini jobban figyelt az adogatójátékaira és gond nélkül kiegyenlített. Murray azonban nem az a típus, akit olyan könnyű megtörni és a harmadik szettben, nem vétett ki nem kényszerített hibát, így nem volt kérdéses, hogy újra szettelőnybe kerül. A világelső 31 perc alatt lerendezte a harmadik játszmát, 6-1-el, a negyedik szett azonban számos fordulatot tartogatott. A negyedik játszmában mind a két játékos többet hibázott, de ezek nem voltak egyenrangúak. Murray akkor rontott amikor az eredmény után futott, Fognini pedig amikor fel kellett volna húznia a függönyt az ötödik felvonásra. Az olasznak számos lehetősége volt a döntő szett kiharcolására, azonban néhányszor rossz döntéseket hozott. Az előadás tehát véget ért, a függönyt Andy Murray végérvényesen lehúzta.

Andy Murray nagyot küzdött a negyedik fordulóba kerülésért, megérdemelten jutott tovább a lehetőségeit anegyedik szettben elpazarló Fabio Fogninival szemben. A brit a következő fordulóban egy másik laza stílust képviselő, francia Benoit Pairrel találkozik majd.

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.