ATP Umag: Balázs Attila újabb szenzációs sikere

Umagban miután Balázs Attila kvalifikálta magát a főtáblára, a bosnyák Damir Dzumhurral csapott össze. A magyar játékos három játszmában jutott tovább. 

Balázs Attila alig pihenhette ki a kvalifikáció fáradalmait, rögtön első mérkőzését meg kellett vívnia a főtáblán, Damir Dzumhurral. A két játékos eddig egy alkalommal, azonban nem ATP, hanem ITF versenyen játszott egymás ellen. Az akkori, 2013-as mérkőzésen Ati 6/4 6/2-re tudott nyerni, de hát ez annyira nem számított mérvadónak.

Balázs Attila a kvalifikáció után újra bravúrt hajtott végre
Kép forrása: sportfaktor.hu

A magyar játékos villámrajtot vett, ami a szett további részére fontos tényezőnek bizonyult. Ati, néha ha nehezen is, de már nem vesztette el az adogatását, és 6/3-ra megnyerte az első szettet. Remek kezdés, azonban hirtelen jött a rövidzárlat. Dzumhur 29 perc alatt tudta megnyerni 6/0-ra a második szettet, Atinak nem volt sok ideje rendezni a sorait a döntő szett előtt. Ráadásul Ati, sajnos ott folytatta a harmadik felvonásban, ahol a másodikban abbahagyta, és a zsinórban elbukott nyolcadik játékkal break hátrányba került. Már úgy nézett ki, teniszezőnk csomagolhat, hiszen Dzumhur 5-2-re vezetett, innentől azonban egy egészen másik mérkőzés kezdődött. Balázs Attila elképesztő küzdéssel és akarattal zsinórban hozott 5 játékot. Az utolsó játékban, két break labdát is hárítva, az ötödik mérkőzéslabdáját kihasználva bejutott a második fordulóba, ahol David Goffin lesz az ellenfele.

Kiemelt kép forrása: origo.hu

A hozzászólások le vannak zárva.