ATP Umag: Szerencsés vesztesből tornagyőztes

Tehetség a javából, ez a tornagyőzelem már érett. Andrey Rublev végső győzelmével ért véget az umagi tenisztorna.

Érdekes héten esett túl az umagi tenisztorna. A nagyobb sztárok mellett, akik sorra elhullottak ezalatt az egy hét alatt, Balázs Attila bontogatta szép lassan a szárnyait. David Goffin, Gael Monfils és Fabio Fognini is viszonylag hamar búcsúzott. A fináléba az orosz Andrey Rublev és az olasz Paolo Lorenzi került be. Az előbbi teniszezőnél nem kis érdekesség, hogy a selejtezőben pont Balázs Attila győzte le.

Rublev pályafutása első tornagyőzelmét aratta
Kép forrása: freemalaysiatoday.com

Andrey Rublev agresszív tenisze szembenézett Paolo Lorenzi rakkolós, szétszedős teniszével. Nos, egyértelműen úgy tűnt a fiatal orosz nem lehet kizökkenteni ritmusából. Pedig egyáltalán nem lett volna meglepő, ha Lorenzi szétszedi Rublevet, hiszen a fiatalok közül Budapesten elbánt Kuznetsovval, Umagban pedig pár napja Veselyvel is. Rublev azonban nem hagyta magát, és nagyon gyorsan 4-1-re lépett el dupla break előnyben. A rutinos olasz játékos egy breaket azonnal visszavett, Rublev mégis 6/4-el szettelőnyhöz jutott. A második szettben az egyenlő esélyek 2-2-ig tartottak. Ezen a mérkőzésen Rublev volt az úr, a mérkőzés utolsó 4 játékát kivétel nélkül behúzta. Az orosz játékos 6/4 6/2-es magabiztos győzelmet aratott mindösszesen 1 óra 17 perc alatt Lorenzi felett.

Érdekes sportág a tenisz és ezt Andrey Rublev ismét bebizonyította. Hétfő este úgy nézett csomagolhat és felülhet a legközelebbi repülőgép járatra, aztán mégis mi lett abból, hogy kapott egy második esélyt. Itt jegyezzük meg gyorsan Balázs Attila tudta őt egyedüliként legyőzni Umagban. Az orosz játékos úgy nyerte pályafutása első ATP versenyét, hogy csak a negyeddöntőben veszített játszmát a főtáblán. Ez biztosan emlékezetes lesz Rublev számára, amivel életében először TOP 50-esként a 49. helyet foglalja el a világranglistán.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.