Jaj, hát már megint egy Federer-Nadal?

Jöhet az idei negyedik, összességében a harmincnyolcadik Rafael Nadal – Roger Federer összecsapás.

Elsőként Rafael Nadal biztosította a helyét a fináléban, aki két szoros szettben győzött Marin Cilic ellen. A horvát játékos a tőle megszokott kőkemény játékot játszotta, de többször olyan érzése lehetett, hogy egy fallal teniszezik, nem volt olyan labda, ami ne jött volna vissza Nadalról. Cilic végig magas szinten játszott, de a hetek óta bombaformában teniszező Nadal ellen ez is kevésnek bizonyult, aki előbb 7-5-tel behúzta az első játszmát, majd többszöri breakelőny után végül rövidítésben hozta a második szettet.

Igazán izgalmas és magas színvonalú mérkőzésen vágott vissza a US Open negyeddöntőben elszenvedett vereségért Roger Federer. Az összecsapást Del Potro kezdte jobban, a argentin bombatenyereseire nem volt megfelelő válasza a svájcinak, aki a hatodik játékban nem tudta hozni az adogatását, ami a játszma elvesztésébe került.

A második játszmától Federer tudta emelni a szintet, egyszer sem került szembe breaklabdával, miközben az argentin adogatójátékaiban többször is nyomás alatt tartotta Del Potrot. A hatodik, maratoni játékban aztán összejött a breakelőny a svájci számára, aki kihasználta Del Potro dekoncentráltságát, majd könnyedén kiszerválta a szettet. A záró felvonás már egyértelműen Federeré volt, aki komolyabb megerőltetés nélkül hozta a szettet, és jutott idei hetedik tornadöntőjébe.

R. Nadal (spanyol, 1.) – M. Cilic (horvát, 4.) 7-5 7-6
R. Federer (svájci, 2.) – J. Del Potro (argentin, 16.) 3-6 6-3 6-3

Kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.