Davis Kupa 2017: Goffin magabiztos sikere után előnyben a belgák

Elkezdődött a szezont lezáró Davis Kupa finálé. David Goffin három szettes győzelmével került előnybe Belgium. 

Az aktuális bombaforma az esetleges hazai közönség miatti fellángolás ellen. Nos Lucas Pouille mostanában nem játszott jól bécsi tornagyőzelme ellenére. Nem volt könnyű dolga, hiszen David Goffin világbajnoki döntővel a kezében érkezett Lillebe. A két játékos eddigi három mérkőzése mégis önbizalmat adhatott Pouillenak, hiszen aktuális ellenfelét tavaly Brisbaneben, Madridban, utoljára pedig Metzben is legyőzte.

Goffin magabiztosan győzte le Pouillet
Kép forrása: theintelligencer.com

Az első szett elején Pouillenak kétszer is nehézsége adódott saját adogatása mögött, azonban nagy szervái mindig kisegítették őt. Ezek után úgy tűnt, hogy elviheti a nyitó szettet, azonban Goffint nem lehetett megzavarni semmivel. 5-5-nél jöttek az újabb hibák a francia részéről, ezúttal már nem tudott ellensúlyozni adogatásokkal és elbukta a szerváját. Goffin pedig köszönte szépen a hibákat, megőrizte a higgadtságát és megnyerte 7/5-re az első szettet. Az első szett hajrája kihatott a franciára. Pouille a második szett első játékában a 3. break labdánál már nem tudott jó adogatással ingyen pontot szerezni, helyette kettős hibát ütött. Goffinek a második játszmában 5-3-ig nem voltak nehéz adogatójátékai, mindösszesen egy alkalommal mutatott az eredményjelző 15-30-as állást. A szettet lezáró játékban Pouille játszmalabdánál ismét nagyot hibázott, a szakadék szélére került. A mai napon nem volt kérdéses ki fog nyerni, azonban a harmadik játszmában remekül látszódott a jelenlegi különbség a két játékos között. Goffin 1-0-nál az ő szemponjából 15-40-ről breakelt. A belga sok remek adogatást és pazar játékot mutatott be a harmadik felvonásban, majd 4-1-nél dupla break előnyre tett szert. Goffin egész mérkőzésen egyben volt minden tekintetben és egy semmire megnyert játékkal lezárta a mérkőzést.

Goffin 2 óra 1 perc alatt legyőzte 3 játszmában Pouillet, így Belgium 1-0-ra vezet összesítésben. Vajon Darcis újabb bravúrja Tsonga ellen lesz és Belgium 2-0-ás előnyre tesz szert? 

Kiemelt kép forrása: theintelligencer.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.