Rafael Nadal: Hogy ki a legjobb? Nos, ez bonyolult.

2017. december 6.
by cort

A spanyol világelső a napokban a Cadena Ser nevű spanyol rádiónak adott interjút, amiben nem kerülhette el a már-már unalmas “Ki a valaha volt legjobb játékos, aki ellen pályára lépett?” kérdést.

Az idei évben két Grand Slam trófeát bezsebelő spanyol játékosnál talán senki sem tudja jobban, hogy milyen a nagy négyes tagjai ellen pályára lépni, velük egy érában szerepelni, így nyugodtan mondhatjuk, egy igazi bennfentest kérdeztek a spanyol rádióállomás kollégái. A kérdésre, hogy szerinte ki volt legjobb játékos, aki ellen eddigi pályafutása alatt pályára lépett, a spanyol tartózkodott attól, hogy egy játékost nevezzen meg, mivel úgy érzi, mind Roger Federer, mind pedig Novak Djokovic megérdemli, hogy a sport legnagyobb alakjai között említsék őket. Nadal szerint mindkét játékosnak megvannak a maga adottságai. Federer 95 tornagyőzelmet aratott, és 19 Grand Slam trófeával jelenleg is csúcstartó, míg a legjobb Djokovic legyőzhetetlen amikor a játék technikai oldaláról van szó.
“Nos, ez bonyolult. Igazságtalan lenne azt mondanom, hogy nem Federer a legjobb, hiszen az eredmények őt igazolják, de az az igazság, hogy amikor a csúcsformában játszó Djokovic ellen léptem pályára, azt éreztem, hogy egy legyőzhetetlen játékos áll a háló túloldalán.”

Kép forrása: sportskeeda.com

A hozzászólások le vannak zárva.