2018: Eddig nem az igazi

2018. január 2.
by cort

Andy Murray, Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Milos Raonic, Kei Nishikori. Csak a legnagyobb nevek azok közül, akik az előző év második felét (vagy annak nagy részét) sérülés miatt kihagyni kényszerültek. Hiányoztak, még akkor is, ha Rafael Nadal és Roger Federer játékától, teljesítményétől egyik ámulatból a másikba estünk.

A 2017-es teniszszezon végén jöttek a hírek, hogy melyik játékost hol, melyik tornán láthatjuk újra, és már toporogva vártuk a 2018-as esztendőt, illetve az azt felvezető Mubadala World Tennis Championshipet, de jött a hideg zuhany. Előbb Raonic és Wawrinka, majd pedig Rafael Nadal, végül pedig Novak Djokovic is visszalépett a tornától. Igaz Andy Murray egy játszmára “beugrott” helyettesíteni a szerb klasszist, de látni lehetett, hogy a brit játékos még nagyon messze van korábbi formájától. Eközben Kei Nishikori is jelezte, hogy nem tud részt venni a Brisbane-i tornán, ahogy a svájci Stan Wawrinka sem, aki a legutóbbi nyilatkozatai alapján kérdésessé tette az Australian Openen való szereplését is. Djokovic-ot könyöke, Nadalt térde, Murray-t pedig csípője akadályozta meg abban, hogy a héten Brisbane-ben, illetve Dohában pályára lépjenek, és az év első Grand Slam tornájának közelsége miatt félő, hogy ismét komoly hiányzókkal számolhatunk, csakúgy mint a legutóbbi US Openen.

A következő napokban alighanem sok mindenre választ kaphatunk, mivel a spanyol világelső január negyedikén érkezik Ausztráliába, és tizedikén Novak Djokovic és Stanislas Wawrinka mellett Melbourne-ben egy bemutató tornán az elsők között próbálhatja ki a Margaret Court Arena legújabb borítását. Reméljük egyikük sem mondja le a bő egy hét múlva kezdődő eseményt, ahogy Andy Murray is az Ausztráliában való maradás mellett dönt, Federer pedig vigyáz magára a Perth-ben zajló Hopman-kupán.

A hozzászólások le vannak zárva.