AusOpen 2018: Nadal gond nélkül jutott a harmadik fordulóba

A második fordulóval folytatódott az urak versenye Melbourneben. Rafael Nadal három játszmás győzelemmel menetelt tovább. 

Nadal újabb három szettes győzelemmel került be a harmadik fordulóba
Kép forrása: express.co.uk

Rafael Nadal könnyed első körös győzelme után az argentin Leonardo Mayer ellen folytatta Australian Open szereplését. A két játékos utolsó mérkőzése a US Openen igen szorosra sikerült, itt azonban a tavalyi döntős láthatólag nem szeretett volna hasonló izgalmakat. Nadal magabiztosan uralta az első két játszmát, majd a harmadik szettben 4-4-nél szerzett breakkel úgy tűnt, lezárhatja a találkozót. Erre még Leonardo Mayernek volt egy utolsó válasza, a döntés a Tiebreakra maradt. A rövidítésben Nadalnak sokat segítettek szokásos, remek elütései, valamint jókor tudott kiválóan adogatni. Nadal tehát ott van a harmadik fordulóban, ahol a bosnyák Damir Dzumhurral csap össze.

Tsonga öt szettben győzte le Shapovalovot
Kép forrása: foxsports.com.au

A mai játéknap nem igazán szólt a nagyobb meglepetésekről. A világranglista hatodik kiemeltje, a horvát Marin Cilic újabb három szettes győzelemmel lépett tovább. Ezúttal Cilic a portugál Joao Sousát győzte le 6/1 7/5 6/2 arányban. Ennél már nehezebb dolga volt Jo-Wilfried Tsongának, aki 2-1-es szetthátrányból fordított a kanadai Denis Shapovalov ellen. A francia játékos öt szettes győzelmével visszavágott Shapovalovnak a US Openen elszenvedett vereségért.

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.