Vasek Pospisil lett a BOK Csarnok bajnoka

Vasárnap véget ért a Hungarian Challenger Open a budapesti BOK Csarnokban. A döntőben a kanadai Pospisil diadalmaskodott Fucsovics Márton legyőzőjével szemben.

A kanadai Vasek Pospisil győzelmével zárult a 64 ezer euró összdíjazású fedett pályás tenisztorna Budapesten. Idén a torna 2. kiemeltje maradt veretlen a BOK Csarnokban. A döntőben a top 300 legfiatalabb második legfiatalabb játékosát, a spanyol Nicola Kuhn-t győzte le, aki még a négy között hiúsította meg Fucsovics Márton (1.) győzelmi terveit. A mindössze 17 éves és 9 hónapos hispán Marcin kívül még Korsós Györgyöt is kiejtette a résztvevő magyarok közül korábban és csak egy szettet veszített el a döntőig, míg korábbi wimbledoni egyéni negyeddöntős és páros bajnok ellenfele kettőt.

A rutin azonban az észak-amerikai teniszezőt igazolta, tie-break-ben megnyerte a nyitójátszmát. Bár, ezután Kuhn magabiztosan egyenlített ki, a döntőszettet ugyanilyen könnyedséggel, egy break-kel és stabil adogatójátékokkal nyerte meg a kanadai. A találkozó 2 óra 27 percig tartott, 7/6(3) 3/6 6/3-ra nyert Pospisil.

Kuhn azonban vigasztalódhatott a párossal, hiszen ezen a versenyen is a döntőig menetelt, mégpedig Pospisil honfitársával, Félix Auger-Aliasimme-mel, aki még a spanyolnál is fiatalabb pár hónappal, de már 165. helyen találhatjuk a világranglistán! A tini duó végül sikert is aratott az 1. kiemelt Draganja-fivérek felett, 6/2 2/6 11-9-re nyertek a horvát testvérpár ellen.

A kép forrása: twitter.com/HUNgarianTENNIS

A hozzászólások le vannak zárva.