Nem sikerült a bravúr a magyar lányoknak

2018. február 19.
by cort

A sorsolás után már tudtuk, hogy bravúrra lenne szüksége a selejtező első körében pályára lépő Bondár Annának, és Gálfi Dalmának.

A bravúr elmaradt a tisztes helytállás viszont megvolt, a két magyar hölgy nem vallott szégyent a magasan rangsorolt ellenfelével szemben.

Elsőként Bondár Annáért szoríthattunk. A korábbi U18-as Európa-bajnok Anna a harmadik kiemelt, világranglista 121. Viktoria Kuzmovával találkozott, de csak az első játszmában tudta tartani a lépést szlovák riválisával. A vége 7-6 6-1 lett Kuzmova javára.

Szintén nehéz feladat elé nézett Gálfi Dalma is, aki a második helyen rangsorolt Jana Cepelova ellen lépett pályára. Dalma jól kezdett, az első játszmában kétszer is elvette ellenfele adogatását, de a szlovák hölgy is így tett, így rövidítés döntött a szettről, ahol Cepelova bizonyult jobbnak. A folytatásban Dalma teniszezett jobban, többször is megszorongatta szlovák riválisát az adogatásai mögött, ami a játszma végén kifizetődött. Dalma breakelni tudott, majd kiszerválta a szettet. A döntő felvonás is jól indult. A magyar hölgy egy labdányira volt a dupla-breaktől, de a lehetőség kimaradt, Cepelova gyorsan egyenlíteni tudott, a rövidítésben pedig jobban koncentrálva nyerte a mérkőzést.

Kép forrása: facebook.com/huntennis

A hozzászólások le vannak zárva.