ATP Róma: Egy szettig krimi, majd Nadal bedarálta Djokovicot

Legendák Rómában, akik immáron 51. alkalommal csaptak össze. Remek küzdelem volt, amiből Nadal került ki győztesen. 

Egy egyre jobb formában lévő Djokovic került az elődöntőbe a parádés formában lévő Nadal ellen. Ennél jobb szombat délutáni programot nem is lehetett volna találni. Az esélyek még így is a spanyol mellett szóltak, de kőkemény harc volt a levegőben.

Djokovic az elején meg is mutatta, hogy ő tudott az elmúlt hónapok gyengélkedésén változtatni. Break labdák rögtön, nyomás alá helyezte Nadalt, amiből a hétszeres bajnok kimászott. Teltek el a játékok, majd Nadal elkezdett egyre magasabb fokozatra kapcsolni. Az eredmény nem maradt el, 3-2-nél elvette Djokovic adogatását. Nolét azonban ismerjük, hogy nem az az összeroppanós fajta. 5-3-nál Nadal nem tudott élni a lehetőséggel, Djokovic visszajött. Gond nélküli adogatójátékok, majd jöhetett a Tiebreak. Kisebb előnyök itt-ott, a lényeges előny kialakítását Nadal tudta kiharcolni. 5-4-nél egy sokadik mini-breaket követően 6-4-nél két játszma labda, amit nem hagyott kihasználatlanul, és egy brutálisan pontos elütéssel véget vetett a szettnek. Ez sorsdöntő volt, hiszen Djokovic minden koncentrációját belefektette, hogy megnyerje az első játszmát.

Nadal nyolcadik tornagyőzelméért játszhat holnap Rómában
Kép forrása: indianexpress.com

A második játszmában érezhető volt, hogy Djokovic küzd, de a szerb erejét felőrölte az elvesztett első szett. A második szett harmadik játékában meglehetősen könnyedén veszítette el az adogatását, és innen hiába szerette volna, nem volt visszaút. Nadal 4-3-nál ráadásul meg tudott nyerni egy nehezebbnek mondható adogatást, ahol break labdát ugyan nem kellett hárítani, de mégis küzdelmesre sikeredett. Nadal előnyénél ütött tenyeres nyerő mindent elárult, ez végérvényesen eldöntötte a találkozót. Nadal a következő játékban elvette ismét Djokovic adogatását és lezárta két szettben a mérkőzést.

Nadal tehát egy lépésre nyolcadik római tornagyőzelmétől. A spanyol ellenfele az esti Marin Cilic-Alexander Zverev összecsapás után kiderül.

A hozzászólások le vannak zárva.