ATP Róma: Nadal nyolcadszor, világelsőséggel kiegészítve

Nadal a tőle megszokott elnyűhetetlenséggel végül megnyerte a római finálét. Zverev rendkívül kemény harcra késztette, mégis döntő szettben végül a spanyol diadalmaskodott. 

A salakkirály, aki természetesen az olasz fővárosban is hét tornagyőzelemmel rendelkezett, csapott össze egy bombaformában lévő címvédővel. Kiváncsian vártuk vajon az elmúlt hetekben két tornagyőzelmet is felmutató Alexander Zverev valamilyen fogást talál-e, az ember számára rettentően már-már idegesítő falazásra Nadal ellen. Zverev eddig sosem tudta legyőzni Nadalt, ráadásul az utolsó alkalommal salakon kapott nagy verést tőle.

Nadal az első szettben kíméletlen volt
Kép forrása: eurosport.co.uk

Ez a mérkőzés is úgy indult, mint ahol a német helyet foglalt a mészárszékben és várta sorát mikor jön a kegyelemdöfés. Nadal az első játszmában ment, futott, minden jött vissza, ezzel Zverev nem tudott egyszerűséggel mit kezdeni. Az első break pedig Zverevé volt, onnan azonban képtelen volt játékot fogni. Amint Nadalnak sikerült megnyugodnia és kellő mértékben extázisba kerülnie, jött a tőle megszokott játék. Kivárt, majd jöttek a kiváló kontrák, amik Zverevnek csupán fejtörésre voltak elegendőek. Nem lehetett gondolni, hogy a német ebből a gödörből egyszer csak kimászik.

Zverev a második szettben összeszedte magát és kőkemény válasszal egyenlített
Kép forrása: ctpost.com

Zverev azonban hirtelen, lehet mondani a semmiből feltámadt. Az egyszerű hibákat felváltották a kegyetlen nyerők és pillanatok alatt változott a mérkőzés képe. Ritkán látunk olyat salakpályás mérkőzésen, amikor Rafael Nadal 5-0-ás hátrányba kerül, Zverev megtáltosodott. A második szettben voltak pontok, amik visszahozhatták volna Nadalt és a fordítás sem lett volna meglepő, azonban 1-2 hiba részéről nem engedte meg ezt. 3-0-nál Zverev egy könnyed hibája ellenére sorsdöntő játékot nyert meg, így a német visszaadta az első szett 6-1-jét riválisának. A némettől ahogy az elmúlt hetekben ismét azt lehetett látni, váratlanul képes extra teljesítményt nyújtani. A felhők szép lassan gyülekeztek, ami Nadal feje fölött is megállt egy jó ideig.

Nadal nagyon mélyről jött vissza, majd lett Róma bajnoka!
Kép forrása: internazionalibnlditalia.com

A harmadik szett is Zverev számítasai szerint kezdődött. A legelső hosszú játékból ő jött ki győztesen, ráadásul annak végén a szerencse is inkább mellé szegődött Nadal elrontott lecsapás kisérleténél. A szerencse forgandó és ebben Nadal reménykedhetett, amikor elkezdett egyre jobban zuhogni Rómában. Az első esőszünet Zverev 3-1-es vezetésénél jött el, aminek rövid időtartamának köszönhetően 1 megnyert Nadal adogatójátékra még maradt idő. A komolyabb esőszünet egyértelműen a spanyolnak kedvezett, hiszen még mindig Zverev volt lendületben. A hosszabb megszakítás utáni első játék kulcsfontosságú volt, ahol Zverev elveszítette break előnyét. Ekkor már érezhető volt, Nadal végleg maga mögött hagyta azt a másfél szettet, ahol nem úgy jött ki neki a lépés, ahogy szerette volna. Az első break után, következett rögtön a második, Nadal a mérkőzésért adogathatott. Nadal az első mérkőzéslabdájánál ugyan nagyot hibázott, másodszorra ennek ellenére egy káprázatos röptével megnyerte a mérkőzést.

Nadal nyolcadszor diadalmaskodott az olasz fővárosban, 32. ATP 1000-es tornagyőzelmét szerezte. Emellett nem ez az egyetlen, ami tét volt a mai döntőben. Győzelmével sikerült ismét megszereznie a világelsőséget.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.