ATP Genf: Fucsovics Márton legyőzte Stan Wawrinkát!

Fucsovics Márton egymás után halmozza a bravúrokat Genfben. Ezúttal ismét játszmaveszteség nélkül a címvédő Stan Wawrinkát győzte le. 

Fucsovics Márton ismét igen nehéz ellenfelet kapott, hiszen a háromszoros Grand Slam bajnok Stan Wawrinka került az útjába. A két játékos korábban már többször edzett egymással, azonban tétmérkőzésen ellenfélként most találkoztak először.

Fucsovicsot Wawrinka sem tudta megállítani
Kép forrása: jochapress.hu

Az első játszmát Marci egy picit feszültebben kezdte, amit a svájci rögtön ki is tudott használni. Break előnye azonban nem tartott sokáig Wawrinkának, a negyedik lehetőségnél egy remek tenyeres nyerővel Fucsovics visszajött. A játszma közepéig könnyed adogatójátékok követték egymást, majd a magyar teniszező az újabb adandó alkalomra lecsapott. Ezek után Fucsovicsnak saját adogatásból kellett lezárnia a szettet, amit az első szett labdánál meg is tett. A második játszmát ott folytatta Marci, ahol az előzőt abbahagyta. Azonnal elnyerte ellenfele adogatását, majd egy nagyon hosszú játék megnyerése kulcsszerepet játszott kétszettes győzelmében. Fucsovics rendkívül hatékonyan teniszezett, amit Wawrinka már nem mondhatott el magáról. A játszma további részében a svájci rendre rontott, a második felvonásban nem nyert játékot.

Fucsovics 6/4 6/0-ás győzelmével bejutott pályafutása első ATP 250-es elődöntőjébe, ahol az amerikai Steve Johnsonnal játszik majd.

Kiemelt kép forrása: tennisworldusa.org

 

A hozzászólások le vannak zárva.