RG18: Az egyik korábbi győztesnek sikerült, a másiknak nem

2018. május 28.
by cort

Tegnap Grigor Dimitrov, Alexander Zverev és David Goffin is hozta a kötelezőt, ma korábbi bajnokokon volt a sor, de míg a két évvel ezelőtti győztes továbbment, egy korábbi bajnok búcsúzni kényszerült.

Az előző három tornán komoly szerepet kapott, idén viszont már az első körben búcsúzott a 2015-ös győztes Stanislas Wawrinka. A könyöksérülés miatt fél évet kihagyó svájci játékos egy 3 és fél órás csatát vívott a világranglista 67. helyén álló Guillermo Garcia-Lopezzel. A svájci jól teniszezett, de hiába volt 2-1-es szettelőnyben, és a negyedik játszmában néhány labdára a győzelemtől, végül a spanyol a döntő szettben felőrölte Wawrinkát, aki a tornát követően 15 év után először kicsúszik a legjobb 200 közül a férfi világranglistán.

Nehéz megszokni, hogy a volt világelső Novak Djokovic csak 20. kiemelt legyen egy Grand Slam tornán, de a szerbet ez mit sem zavarta, 2 óra 6 perc alatt 6-3 6-4 6-4 arányban győzött a selejtezőből feljutó Dutra Da Silva ellen. Djokovic formája még messze van a tőle megszokottól, de alighanem a komolyabb játékot a torna második felére tartogatja. A szerb magabiztosan teniszezett, 37 nyerő ütéssel zárta a mérkőzést, de talán figyelmeztető lehet számára a három elvesztett adogatójáték, és a szintén sok ki nem kényszerített hiba. Djokovic a következő körben a David Ferrert búcsúztató spanyol Jaume Munar ellen szokhatja tovább a párizsi salakot.

A hozzászólások le vannak zárva.