RG 18: Nadal, Cilic és Del Potro is könnyen jutott tovább, Thiem nyerte az elnapolt rangadót

A tegnapi napon a felső ágon a harmadik fordulóba kerülés volt a tét. Nadal, Cilic és Del Potro sem hibázott. 

Nadal második mérkőzésén csupán öt játékot veszített
Kép forrása: gettyimages.com

Rafael Nadal miután első mérkőzésén némileg megszenvedett a szerencsés vesztesként táblára kerülő Simone Bolellivel, ezúttal nem bízott semmit a véletlenre Pella elleni mérkőzésén. Az első játszma ennek ellenére nem volt zökkenőmentes, hiszen kis híján rögtön break hátrányba került, majd 5-2-nél nehezen ment a szett kiszerválása. Ezek uán viszont már nem adott sok esélyt argentin riválisának és szettenként egy játékot engedélyezett neki. A következő találkozóján a látványban nem lesz hiány, hiszen az egykezes fonákot képviselők egyik klasszisával, Richard Gasquettel csap össze. Az azonban már csak rajtuk múlik, mennyire lesz szoros találkozó.

Del Potro és a francia közönség elbúcsúztatta Benneteaut
Kép forrása: twitter.com

A magasan kiemelt játékosok továbbra sem hibáztak, sőt igazából csak Kevin Anderson kényszerült szorosabb találkozóra. Marin Cilic legyőzte kisebb harmadik szettes megingása után a lengyel Michael Hurkaczot, Kevin Anderson pedig egy küzdelmes mérkőzést nyert meg szintén négy szettben Pablo Cuevassal szemben. Juan Martin Del Potro győzelmének a franciák nem örülhettek, hiszen vélhetően pályafutása utolsó Roland Garrosán legyőzte Julien Benneteaut.

Thiem nyerte az elnapolt rangadót
Kép forrása: mid-day.com

A második forduló rangadója, ami sötétedés miatt félbaszakadt, tegnap ért a végéhez. Dominic Thiem és Stefanos Tsitipas 1-1-es szettállásnál kényszerült az idő előtti befejezésre, ami talán a görög számára volt rosszabb, hiszen éppen ő volt lendületben. A harmadik szettben Thiem ostromolta ellenfele adogatását, amit a harmadik ilyen játékban a lehető legjobb pillanatban már breakre váltott. Thiem ezzel 5-4-re vezetett, majd nem okozott gondot számára kiszerválni a szettet. Egy idő után nem volt kérdés, hogy Thiem fog nyerni. Az osztráknak érinthetetlen volt az adogatása, így elég volt számára egyetlen apró break. Thiem adogatásai mögött a negyedik felvonásban egyetlen pontot veszített 5-4 40-0-nél, a csütörtöki folytatást nagyon magabiztosan abszolválva jutott a harmadik körbe. Thiem a legjobb 32 között az olasz Matteo Berrettinivel csap össze.

A mai napon már pályán van a második kiemelt Alexander Zverev. Később Novak Djokovicra az első komolyabb erőpróba vár Roberto Bautista Agut ellen, valamint igen érdekesnek ígérkezik David Goffin és Gael Monfils párharca.

Kiemelt kép forrása: sportsglobalnews.com

A hozzászólások le vannak zárva.