RG18: Serena – Maria. Jöhet?

2018. június 2.
by cort

A torna előtt sokan csak reménykedtek benne, mára már biztossá vált: Összejött a 22. Serena Williams – Maria Sharapova összecsapás.

Két játszmában győzött, és csatlakozott Maria Sharapovához Serena Williams. Az amerikai mindössze 1 óra 16 percet töltött a pályán a német Julia Goerges ellen, és 6-3 6-4 arányban abszolválta a meccset.

Vajon milyen gondolatok cikáznak most át Maria Sharapova fejében? Az orosz a délután folyamán simán nyert Karolina Pliskova ellen, és (ha csak a szeme sarkából is) minden bizonnyal követte a Julia Goerges – Serena Williams összecsapást. Sharapova alighanem örül is, meg nem is, hiszen ha valamikor, akkor most esélye lehet az orosznak. A két hölgy eddigi mérlegét bizonyára sokan ismerik. Serena 19-2 arányban vezet Sharapova ellen, aki legutóbb még 2004-ben tudta megverni az amerikait, aki a legutóbbi 18 mérkőzésüket behúzta. Serena – bár már egyre jobb formát mutat – még messze van attól, aki korábban rendre legyőzte Sharapovát. Fizikailag még komoly lemaradásai vannak, ami alighanem döntő tényező lehet a nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen.

A hozzászólások le vannak zárva.