RG 18: Djokovic könnyen elbánt Verdascoval

Novak Djokovic gond nélkül továbbment Fernando Verdasco ellen. A szerb sima három játszmában verte a spanyolt, a negyeddöntőben Marco Cecchinatoval játszik. 

Djokovic nem adott sok esélyt Verdasconak
Kép forrása: rolandgarros.com

Novak Djokovic a változatosság kedvéért egy újabb spanyol ellenfelet kapott a nyolcaddöntőben. Fernando Verdasco játéka bizakodásra adott okot egy kiélezett összecsapásra, azonban ezt a szerb egy kicsikét másképp gondolta. Az első 3 játék 30 perce után kirajzolódott a két játékos közötti mai napon szemmel jól látható óriási űr. Az első játszmában Djokovic jött ki jobban a fontos játékokból, ráadásul 2-1-nél egy olyan Verdasco adogatást tudott megcsípni, ami már a spanyol kezében volt. Az elején ugyan jobban tudott közel férkőzni a szerb adogatásához a spanyol, ez a szett további részére megszűnt, 6-3-al indított Djokovic. Verdasco egy idő után ismervén vérmérsékletét, nem csoda, hogy egyre idegesebb lett. A spanyol azok után sem tudta emelni magasabbra játéka színvonalát, miután a második szettben visszajött break hátrányból. Djokovic miután elbukta kisebb fórját, rögtön újra elvette Verdasco adogatását. A 2-0-ás hátrány lélekben már sok volt Verdasconak, akit Djokovic a végére teljesen felőrölt. A harmadik szettben breakkel kezdett Djokovic, majd az utolsó remény is elszállt, miután Verdasco a break labdák ellenére nem tudott egyenlíteni. Djokovic 6/3 6/4 6/2-re legyőzte Verdascot, ez a spanyol akadályt ezúttal könnyebben vette, mint az előzőt.

Tovább folytatódik Cecchinato tündérmeséje
Kép forrása: uk.reuters.com

Djokovic ellenfele Marco Cecchinato lesz a negyeddöntőben. Budapest bajnoka nem kis meglepetésre szárnyal ezen a versenyen. Pablo Carreno Busta legyőzése után jött az újabb nagy skalp, és most David Goffin került a legyőzöttek listájára. 1-1 megnyert szett után az olasz kiosztott egy 6-0-át, majd a negyedik szettben break hátrányból fordítva 6/3-al kiharcolta pályafutása első Grand Slam negyeddöntőjét.

Kiemelt kép forrása: telegraph.co.uk

 

A hozzászólások le vannak zárva.