RG18: David Goffin szolgáltatta a drámát szombaton, alakul a Cilic – Del Potro negyeddöntő

A győztesek zömének nem kellett megszenvednie a 3. fordulóban, a belga Goffin azonban pengeélen táncolt Gael Monfils ellen.

A heroikus győzelem pillanata
Kép forrása: twitter.com/accent_tennis

A legjobb 32 között a legérdekesebb párosításnak David Goffin (8.) és Gael Monfils (32.) összecsapása ígérkezett. Az események pedig az elvárásoknak megfelelően alakultak. Hogy meglegyen a “Garros-feeling”, természetesen nem egynapos mérkőzés kerekedett belőle. Az urak még pénteken kezdték el a találkozót, melynek első két szettjén osztozkodtak a felek, majd miután a harmadikban a belga 3/2-es vezetésre és break-előnyre tett szert, felfüggesztették a játékot az újabb eső és az idő vélt szűkössége miatt. Szombaton azonban a show folytatódott. Goffin helyett pedig a hazai nagy kedvenc nyerte meg a harmadik játszmát. A szombati etap elején minden úgy alakult, ahogyan Monfils szerette volna, a negyedik szettben ugyanis break-előnybe került. Bár, ezt később elveszítette, 5/4-nél fogadóként négy meccslabdát így is kiharcolt! Az ATP Finals tavalyi döntőse azonban egyik pontot sem adta oda Monfils-nak. Goffin hatalmasan küzdött, s nem eredménytelenül, ez pedig jóformán az egész meccsre rányomta a bélyegét. Kiegyenlített és egy hektikus döntőszettben (9 játékból 6-ot a fogadó nyert) fordította a maga javára a végeredményt (6/7(6) 6/3 4/6 7/5 6/3). Ellenfele a legjobb 16 között Budapest idei bajnoka, Marco Cecchinato lesz. Az olasz nem kis bravúrt hajtott végre azzal, hogy négy szettben legyőzte a 10. kiemelt spanyol Pablo Carreno-Bustát (2/6 7/6(5) 6/3 6/1).

Van miért előre tekintenie a 2009-es US Open-bajnoknak
Kép forrása: twitter.com/WeAreTennis

Egyre kevésbé aggódhatnak Juan Martin Del Potro (5.) szimpatizánsai a Rómában összeszedett csípősérülés miatt, annak ugyanis nem mutatkozik jele Párizsban. “Tandil tornya” stabil lábakon áll. Azt leszámítva, hogy az első körben nagyon simán elveszítette az első szettet Nicolas Mahut ellen, eddig gyakorlatilag problémamentes a Garrosa. A harmadik körben a 2016-ban negyeddöntőig jutó Albert Ramos-Vinolas-szal (31.) találkozott, s az utolsó szezonját taposó Julien Benneteau után a spanyolt is három szettben győzte le. Az első kettőben még viszonylag meggyűlt a baja ellenfelével, de a befejezés már nagyon könnyű volt (7/5 6/4 6/1). A nyolcaddöntőben kemény ütközet várhat rá az amerikai John Isner (9.) ellen. A Miami Masters bajnoka is három játszmában diadalmaskodott, legyőzöttje a francia Pierre-Hugues Herbert volt (7/6(1) 6/4 7/6(4)).

A 3. kiemelt Marin Cilic is gond nélkül jutott tovább az amerikai Steve Johnson ellen (6/3 6/2 6/4). A friss házas horvát óriás is érdekes mérkőzés előtt állhat, egy újabb Garros-negyeddöntőhöz ugyanis Fabio Fogninit (18.) kell majd legyőznie.

Vasárnap este a négy negyeddöntős párosításból kettőt már (remélhetőleg) ismerni fogunk. Elérkeztünk ugyanis a 4. fordulóhoz. Az első hét utolsó napja az alsó ágé. 11 órától Alexander Zverev (2.) és Karen Khachanov nyitja a napot a Suzanne Lenglen-pályán, később ugyanitt lép pályára Goffin és Cecchinato, A centerpályára, a Philippe Chatrier-ra természetesen a nap két legérdekesebb meccsei kerültek: előbb Dominic Thiem (7.) és Kei Nishikori (19.) csap össze, a nap zárásaként pedig Novak Djokovic (20.) és Fernando Verdasco (30.) leselkedik egymásnak.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/rolandgarros

A hozzászólások le vannak zárva.