RG 18: Nadal ismét három szettben nyert és negyeddöntős

2018. június 4.
by Airon

Rafael Nadal nyolcaddöntős mérkőzését is három játszmában nyerte meg. A tízszeres bajnok ezúttal a német Maximilian Marterert győzte le. 

Rafael Nadal nyolcaddöntős ellenfele a németek egy jóval hátrébb lévő, de egyre magasabbra törő Maximilian Marterer volt. A német játékos a Nadal elleni találkozóig mindösszesen egy szettet veszített, többek között legyőzve a kanadai Denis Shapovalovot is.

Nadal Marterer ellen sem veszített szettet
Kép forrása: sowetanlive.co.za

A mérkőzésen a német teniszező villámrajtot vett, ám break előnye nem sokáig tartott. Olyan játékokat bukott el 2-0 után rendre Marterer, ami akár könnyen lehetett volna az övé is. Az akárból viszont Nadal tudott előnyt kovácsolni, előbb 4-2-re elment, majd fórját megőrizve 6/3-ra nyerte a szettet. A második szettet a spanyol egy gyors breakkel kezdte és nem igazán adott lehetőséget Marterernek, hogy szoruljon picit is a hurok. Nadal ráadásul 4-2-nél újra elvette ellenfele adogatását, nem volt kérdés, hogy 2-0 lesz a szetteket tekintve az állás a salakkirály javára. A harmadik játszmában mégis egy sokkal felszabadultabb Marterert lehetett látni, aki az utolsó pillanatig partiban volt Nadallal. A német amíg lehetett tartotta magát, elvitte Tiebreakig, de csak szorossá tudta tenni a harmadik felvonást. Nadal agresszívan lépett fel a rövidítésben, nem kívánt túlórázni. Nadal 7-4-re nyerte a Tiebreakot, kicsivel több mint 2 és fél óra játékra volt szüksége a továbbjutáshoz.

Schwartzman a szakadék széléről verte meg Andersont
Kép forrása: en.tennistemple.com

Sokáig úgy nézett ki, hogy a negyeddöntőben megismétlődik a tavalyi US Open fináléja, azonban Kevin Anderson a győzelem kapuján nem tudott bemenni Diego Schwartzman ellen. A Dél-afrikai játékos az első két szett megnyerését követően a harmadik, illetve a negyedik játszmában is adogathatott a győzelemért, mégsem tudott élni a lehetőségekkel. Schwartzman 0-2-ről fordított és pályafutása első Roland Garros negyeddöntőjét játszhatja Nadal ellen.

Kiemelt kép forrása: timeslive.co.za

A hozzászólások le vannak zárva.