Rafael Nadal: A testem legalább negyven éves

2018. június 11.
by cort

Tizenegyedik Roland Garros győzelme után, Rafael Nadal bizonytalanná tette wimbledoni indulását, mondván, látnia kell, hogyan regenerálódik a teste egy hosszas salakszezon után.

„Jelenleg még nehéz a füves szezonra gondolnom. Egy hosszú, és mentálisan is fárasztó salakos szezon után vagyok, szinte az összes lehetséges mérkőzésen játszottam egy év eleji sérülést követően. Szeretnék annyi tornán elindulni, amennyin csak lehet, de azt meg kell érteni, hogy a következő néhány napban meg kell néznünk, hogy milyen állapotban vagyok. Óriási változás a salakról átszokni a fűre.” – nyilatkozta a világelső, akinek a neve jelenleg még ott van a Queens-i versenyen indulói között.

Nadal az előző héten már egyszer nyilatkozott egy érdekeset saját fizikai állapotával kapcsolatban: „A testem körülbelül negyven éves, de nem igazán foglalkozom ezzel. Csak teniszezek. Nem nagyon érdekelnek ezek a dolgok, és nem hiszem, hogy az ember igazából tudja, hogy valóban hány éves a teste. 32 éves vagyok, és jól érzem magam. Elfogadom a korom. Megpróbálok alkalmazkodni minden olyan változáshoz, amiken a testem az utóbbi néhány évben keresztül ment. Vannak olyan dolgok, amik elvesztek, de más dolgok fejlődtek.”

A hozzászólások le vannak zárva.