ATP Stuttgart: Már világelsőként megvan a 98. tornagyőzelem

Roger Federer nyerte a 250-es ATP stuttgarti tornát. Federer a döntőben két szettben győzte le a kanadai Milos Raonicot. 

Roger Federer pályafutása 98. tornagyőzelméért hajtott, ez nem ígérkezett egyszerűnek, hiszen ezen a héten nem volt makulátlan a teljesítménye. Raonic ezen a héten a svájcival ellentétben páratlan magabiztossággal búcsúztatta ellenfeleit, a döntőig szettet sem veszített. Ez a torna ami korábban salakos talajon zajlott és lett áttéve fűre, itt csak Federer indult korábban, de két alkalommal csupán egy elődöntő volt a legjobb eredménye.

Raonic csak megszorítani tudta Federert a döntőben
Kép forrása: mercedescup.de

Raonic óriási adogatásai ellenére az első break nem váratott magára. Federer 1-1-nél káprázatos elütéseinek köszönhetően elvette a kanadai adogatását. Raonicnak ugyan rögtön volt lehetősége az egyenlítésre, azonban nem tudott élni az eséllyel. Ebben a szettben ez volt Raonic utolsó sansza a visszazárkózásra, Federer innentől kezdve egyetlen pontot veszített adogatójátékaiban az első szettben. A második játszmában a fogadó egyszerűen esélytelen volt a breakre. Federer és Raonic maximum két pontot tudott nyerni a másik adogatása mögött, így a Tiebrakra maradt minden megválaszolatlan kérdés. A rövidítésben a kanadai csak az elején tudta magát tartani, majd 2-2-től már csak 1 pontot tudott nyerni. Federer ezen a tornán másodszor tudott két szettben nyerni, legjobbkor jött a jó formaidőzítés.

Roger Federer először nyerte meg a stuttgarti tornát, pályafutása 98. tornagyőzelmét szerezte meg. A svájci egyébként világelsőként 18. alkalommal tudott füves borításon tornát nyerni. 8 wimbledoni, 9 hallei sikere mellé most már Stuttgart is felkerült a listára.

Kiemelt kép forrása: mercedescup.de

A hozzászólások le vannak zárva.