ATP Queen’s: Cilic menetel az újabb döntő felé, Querrey kiejtette Wawrinkát

A tavalyi döntős horvát szerdán bejutott a negyeddöntőbe harmadmagával.

Szerdán 4 nyolcaddöntőt rendeztek meg a 8-ból a londoni Queen’s Club-ban. Az ATP 500-as kategóriájú Fever-Tree Championships negyedik játéknapján pályára lépett a torna 1. kiemeltje, Marin Cilic is. A világranglista 4. horvát ellenfele a luxemburgi Gilles Müller volt, akivel az elmúlt 365 nap alatt harmadjára mérkőzött meg füves borításon. A tavaly itt lejátszott elődöntőhöz és a későbbi Wimbledoni negyeddöntőhöz hasonlóan Cilic ezúttal is döntőszettes meccsen diadalmaskodott a klasszikus szerva-röpte játék egyik utolsó mohikánja felett. Az első szettet még a balkezes veterán húzta be egy break-nek köszönhetően, de a folytatásra a horvát játéka feljavult és a továbbiakban egy fikarcnyi lehetőséget sem engedett Müllernek fogadóként, miközben ő mindösszesen 3-szor el tudta venni ellenfele adogatását. 1 óra 44 perces meccsen őrizte meg veretlenségét Müllerrel szemben.

Wawrinka 4 és félév után kapott ki újra az amerikaitól
Kép forrása: sportsnews.resourceblog.net

A negyeddöntőben az amerikai Sam Querrey-vel (5.) fog játszani, aki ellen tavalyi Wimbledoni döntőjét harcolta ki. Querrey ellenfele a legjobb 16 között Stan Wawrinka volt. A 2014-es döntős svájci nem sokat teniszezett az elmúlt 12 hónapban térdsérülés és -műtét, majd nem jól megtervezett visszatérés miatt, ezért találhatjuk tőle szokatlan pozícióban a világranglistán, annak 261. helyén. A 2010-es bajnok és a 3-szoros Grand Slam-győztes két szoros szettet játszott le. Az elsőt Querrey nyerte meg, de nagy-nagy küzdelem árán. 5/4-re vezetett Wawrinka, amikor az amerikainak kellett adogatnia a játszmában maradásért, s a svájci bizony nagyon közel volt az előny megszerzéséhez: hétszer (!) is egy pontra. Querrey azonban megnyerte a maratoni játékot, és ahogyan az lenni szokott ilyenkor, még további kettőt. A második játszmában már jobban gazdálkodott az előnyeivel Wawrinka, a tie-break-ben kiharcolta a 6-3-as vezetést, innen pedig már nem vesztegetett sok időt. A magabiztos egyenlítés után azonban kiütött nála a meccsrutin hiánya és a döntőszettben csak egy játékot tudott megnyerni.

A másik negyeddöntő az alsó ágon alakult ki. A múlt héten ‘s-Hertogenbosch-ban döntőig menetelő Jeremy Chardy két játszmában múlta felül a fiatal orosz Daniil Medvedevet. A francia ellenfele a legjobb 8 között az amerikai tehetség, Frances Tiafoe lesz, aki három szettben győzte le az argentin Leonardo Mayert. Érdekesség egyébként, hogy a 20 esztendős Tiafoe úgy érkezett meg erre a tornára, hogy füves pályás ATP-meccseken csak egy 1-2-es mérleget tudott felmutatni, most pedig már a borítás egyik legnevesebb tornáján bejutott a legjobb 8 közé.

Eredmények

Cilic (horvát, 1.) – Müller (luxemburgi) 4/6 6/3 6/3
Querrey (amerikai, 5.) – Wawrinka (svájci) 7/5 6/7(3) 6/1
Chardy (francia) – Medvedev (orosz) 7/6(6) 6/3
Tiafoe (amerikai) – L. Mayer (argentin) 6/4 2/6 6/4

Csütörtökön három mérkőzést rendeznek meg, melyek közül kétség kívül kiemelkedik Grigor Dimitrov (2.) és Novak Djokovic összecsapása, de nem ígérkezik rossznak a Kyle Edmund (7.) – Nick Kyrgios találkozó sem, ezeken kívül pedig lesz egy francia házi meccs is Julien Benneteau és Adrian Mannarino között. 

A kiemelt kép forrása: tennis365.com

A hozzászólások le vannak zárva.