Wimbledon 2018: Murray visszalépett

A visszatérni tervező skót megint csak az utolsó pillanatokban hozta meg a döntését.

Mégsem lesz ott a hétfőn kezdődő Wimbledoni Teniszbajnokság résztvevői között Andy Murray. A korábbi kétszeres bajnok majd egy év után játszott hivatalos mérkőzést két hete a Queen’s Club-ban, ahol már megpedzegette, hogy három nyert szettre menő meccseket még nem biztos, hogy bevállalna. Ahogyan tette azt tavaly a US Open előtt szinte már órákkal, most is az utolsó pillanatokban, már bőven a sorsolás elkészülte után hozta meg döntését, amit a közösségi médiában tudat mindenkivel:

“Fájó szívvel jelentem be, hogy visszalépek Wimbledontól. Az elmúlt 10 napban a meccsek és az edzések során is mindent beleadtam, de hosszasan egyeztettem a csapatommal, s arra a döntésre jutottunk, jelenleg még túl korai lenne számomra három nyert szettre menő meccseket játszani. Mindent megfogunk tenni, annak érdekében, hogy ezekre is készen állhassak, éppen ezért holnaptól már kemény pályán fogok edzeni, mindemellett pedig továbbra is folytatni fogom a regenerálódást, illetve a rehabilitációt. Nagyon várom már az amerikai kemény pályás szezont”

Murray pontosan egy éve, a 2017-es Wimbledoni torna után fejezte be gyakorlatilag a szezonját csípősérülés miatt. A US Opent még be szerette volna vállalni, de onnan is visszalépett, s aztán tényleg “letette a lantot” arra az évre. Idén az Australian Openen szeretett volna visszatérni, de már egy héttel az év első Grand Slam-je előtt lemondta a részvételt és elhatározta, hogy műtét alá veti magát, ami után kényszerpihenőt tartott. Ennek vetett véget két hete a Queen’s  Club-ban és ezen a héten Eastbourne-ben, Wimbledonban pedig Benoit Paire ellen játszott volna. Játék nélkül azonban az elmúlt hónapokban rengeteget csúszott hátra a világranglistán. Egy éve ilyenkor világelső volt, most pedig a 153. helyen áll a világranglistán, innen pedig csak még hátrébb fog esni, ugyanis 360 pontot kellene megvédenie a tavalyi negyeddöntője miatt.

A hozzászólások le vannak zárva.