Wimbledon 2018: Megjött az eső…

Befejezetlenül maradt néhány, szerdára szánt meccs.

Nehéz lehet Marin Cilicnek a befejezés
Kép forrása: twitter.com/24matins_sport

Nem is Angliában járnánk, ha nem telne el Wimbledonban száraz nap. Öröm az ürömben azonban, hogy csak 6 mérkőzés befejezését lettek kénytelenek elnapolni a szervezők. Ebben a helyzetben van a tavalyi döntős, Marin Cilic (3.) is. A horvát teniszező a második fordulóban az argentin Guido Pella ellen ragadott ütőt az 1-es pálya utolsó mérkőzésén, s a papírformának megfelelően könnyedén jutott dupla-szett-előnybe. A harmadik játszmára azonban megérkezett az égi áldás, de nem egy kiadós felhőszakadás formájában, hanem időnként előbukkanó szemerkéléssel, ami talán a legrosszabb verzió. Ugyanis kétszer is fel kellett függeszteni a játékot, ezért a Queen’s Club regnáló bajnoka kizökkent a ritmusból, ezt megragadva Pella pedig csütörtökön úgy folytathatja a mérkőzést, hogy 4/3-ra vezet a harmadik játszmában és adogat a break-előnyért.

A meglepetés-győzelem után most nagyon nehéz helyzetben van Wawrinka
Kép forrása: twitter.com/bbctennis

Az első forduló hőse, Stan Wawrinka sokkal nehezebb helyzetben van, mint Cilic. A 6. kiemelt Grigor Dimitrovot búcsúztató Svájci 2-0-s szetthátrányban van az olasz Thomas Fabbianóval szemben, a harmadik játszmában pedig 6/5-re vezet, de nem ő adogat, azonban az ominózus game-t 40-40-es állásnál függesztették fel. Bármilyen formában is legyen a 3-szoros Grand Slam-bajnok, a 0-2-ről való fordítás rutinja most is meglehet benne, így akár nagyon érdekes is lehet a folytatás. Akárcsak John Isner (9.) meccsén, aki egy ötszettes meccsbe bonyolódott bele a belga Ruben Bemelmans ellen. A Miami Masters idei bajnoka bár megnyerte az első két szettet, a harmadik rövidítésében ráadásul meccslabdája is volt, döntőszett 3/4-nél járnak, azonban adogatóként vezet 30-semmire a felfüggesztett játékon belül. E találkozókon kívül pedig még Kevin Anderson (8.) mérkőzését érdemes megemlíteni. A tavalyi US Open döntőse az olasz Andreas Seppi ellen lépett pályára és a negyedik szett kezdetén kellett a feleknek kényszerszünetre vonulniuk, szettek tekintetében 2-1-es dél-afrikai vezetéssel.

A nap első felében azért szép számmal be tudtak fejezni mérkőzéseket. Federeren kívül továbbjutott még a két évvel ezelőtti döntős Milos Raonic (13.) és a tavalyi elődöntős Sam Querrey (11.) is. Újabb kiemelttől vehettünk búcsút azonban  Lucas Pouille (17.) személyében, aki nem kis meglepetésre kapott ki a világranglista 171. Denis Novaktól.

Végeredmények

Raonic (kanadai, 13.) – Milman (ausztrál) 7/6(4) 7/6(4) 7/6(4)
Querrey (amerikai, 11.) – Stakhovsky (ukrán) 7/6(4) 6/3 6/3

Novak (osztrák) – Pouille (francia, 17.) 6/4 6/2 6/7(8) 3/6 6/2

Csütörtökön a befejezésre váró meccsek mellett természetesen az alsó ág is nekivág a második fordulónak. Rafael Nadal (2.) a kazah Kukushkin, Alexander Zverev (4.) az amerikai Fritz ellen lép pályára. A nap harmadik sztára, Juan Martin Del Potro (5.) már valamivel nagyobb akadályba ütközhet a füvön otthonosan mozgó Feliciano Lopezzel szemben. 

A kiemelt kép forrása: pinterest.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.