Wimbledon 2018: Nadal és Djokovic is nyert a második forulóban

A két korábbi többszörös bajnok szettveszteség nélkül jutott a 32 közé.

A nap legnagyobb meglepetését kétség kívül Marin Cilic (3.) szolgáltatta, ez pedig azért volt lehetséges, mert a nap többi sztárjai közül a két legnagyobb, Rafael Nadal (2.) és Novak Djokovic (12.) is abszolválta második mérkőzését.

A Salakkirálynak akadt nehezebb dolga a kazah Mikhail Kukushkin ellen. A mallorcai ugyan három szettben nyert, de az elsőben és az utolsóban meg kellett küzdenie valamelyest. Az elsőben elsőre nem tudta érvényre juttatni break-előnyét, a harmadikban pedig break-hátrányból kellett fordítania. Összességében a lehetőségek kihasználása döntött kettejük között. Mind a ketten 13 fogadóelőnyt harcoltak ki az egész meccs során, Kukushkin azonban ezekből csak hármat tudott kihasználni Nadal 5-ével szemben. A 11-szeres Roland Garros-bajnok a harmadik fordulóban az ausztrál tinédzserrel, Alex De Minaurral játszik. Djokovic a spanyolhoz képest magabiztosabb győzelmet aratott. A szerbnek az argentin Horacio Zeballos-szal kellett játszania, akit bő másfél óra alatt győzött le, mialatt mindösszesen csak 3 break-labdát kellett hárítania, azonban mind a 3-szor meg is nyerte az adott pontot. Elképesztő játékkal rukkolt elő a korábbi háromszoros bajnok: első szervái mögött 89 százalékban nyerte meg a labdameneteket, 31 nyerője mellé pedig csak összesen 4(!) ki nem kényszerített hibát vétett. Ellenfele a következő fordulóban Kyle Edmund (21.) lehet, ha csak nem okoz meglepetést az amerikai Bradley Kahn.

Djokovic úgy játszott, mint legszebb napjaiban
Kép forrása: twitter.com/FirstpostSports

A két sztáron kívül pedig még Nick Kyrgios (15.) is továbbjutott, neki ehhez a holland Robin Haasét kellett legyőznie és sikerült is 1 óra 38 perc alatt. A rakoncátlan fiatal ausztrál a 32 között még balhésabb honfitársával, Bernard Tomic-csal, vagy a japán Kei Nishikorival (19.) játszik

Eredmények

Nadal (spanyol, 2.) – Kukushkin 6/4 6/3 6/4
Djokovic (szerb, 12.) – Zeballos (argentin) 6/1 6/2 6/3
Kyrgios (ausztrál, 15.) – Haase (holland) 6/3 6/4 7/5

A nagy szereplőkből ezzel még nem fogytunk ki. Juan Martin Del Potro (5.) már el is kezdte érdekesnek ígérkező meccsét a spanyol Feliciano Lopez ellen, illetve pályán lesz még Alexander Zverev (4.) is. A fiatal német nagyjából este fele játszik az szintén fiatal, amerikai Taylor Fritz-zel.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/bbctennis

A hozzászólások le vannak zárva.