Wimbledon 2018: Babos Timi a világelsőség kapujában

2018. július 8.
by cort

Bejutott a legjobb 16 közé az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kiki Mladenovic páros, és ezzel a magyar játékos nem csak versenyben van idei második Grand Slam trófeájáért, de már csak néhány lépésre került a világelsőségtől is.

Egyszerű a képlet, Timiéknek nyerniük kell a következő két mérkőzést (először a nyolc közé jutásért a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu duót kell két vállra fektetni), és akkor a versenyt követően már a magyar játékos nevével kezdődik a női teniszezők páros világranglistája. Ha esetleg ez mégsem sikerülne, akkor is van esély a világelsőségre, ehhez “mindössze” az kell, hogy Timi korábbi páros partnere, a cseh Andrea Hlavackova (Barbora Strycova oldalán) ne nyerje meg a wimbledoni versenyt.

Timiék tegnap magabiztos játékkal, simán 6-3 6-2 arányban nyertek a Kichenok, Rodionova kettős ellen, másik magyar játékosunknak, Stollár Fannynak és partnerének ugyanakkor nem sikerült a bravúr, és 6-2 6-4-es vereséget szenvedtek a 12. helyen rangsorolt Melichar, Peschke kettőstől.

A hozzászólások le vannak zárva.