Rafael Nadal: Jól teniszeztem, de ő volt a jobb. A tetővel kapcsolatosan pedig…

2018. július 15.
by cort

Fedett pálya ide vagy oda, Rafael Nadal és Novak Djokovic tegnap mindent kitett a pályára. Rafael Nadal bár csalódottan, de mégis pozitívan nyilatkozott a mérkőzést követően.

“Nagyszerűen teniszeztem. Hosszú idő után ismét bejutottam az elődöntőbe. Nyertem pár nagyszerű mérkőzést, különösen a negyeddöntőben Del Potro ellen. Ma is jól játszottam. Úgy érzem, hogy egy nagy lehetőséget szalasztottam el, hogy esélyem legyen megnyerni egy nagy tornát, de ez van. Jó munkát végeztem. Nagyon nehéz egy hosszú sérülés után visszajönni, és ilyen eredményeket produkálni. Büszke vagyok a teljesítményemre.”

“Általában nagyon kritikus vagyok magammal szemben, de ma nagyon sok nyerőt ütöttem, és igaz, hogy néhányat elhibáztam, de a legjobbamat adtam. Legyőzött, ő volt a jobb. A tetőről pedig nem szeretnék beszélni, nem akarok ezen lovagolni. Ez egy szabadtéri verseny, nem értettem, hogy miért kell zárt tető alatt játszanunk.” (Szerk.: A szabályok kimondják, hogy ha egy mérkőzés fedett körülmények között félbeszakad, akkor ugyanazok a körülmének között kell másnap folytatni.)

A tetővel kapcsolatosan Novak Djokovic-ot is megkérdezték: “Én a tető mellett voltam, mert a mérkőzést fedett pályán kezdtük el, és úgy gondoltam, hogy jobb lenne ugyanolyan körülmények között befejezni. De addigra ők már döntöttek a tetővel kapcsolatosan, én csak elmondtam a véleményem.”

A hozzászólások le vannak zárva.