Cincinnati: Fucsovics búcsúzott, Federer nyerte a svájci rangadót

2018. augusztus 18.
by cort

A csütörtöki esőzések miatt, felforgatott programmal folytatódtak a cincinnati Masters torna küzdelmei.

Idén harmadik alkalommal találkozott Fucsovics Márton és Stanislas Wawrinka. Előző két összecsapásukon Marci méltó ellenfele volt a háromszoros Grand Slam-győztes svájcinak (Genfben legyőzte, Torontóban mérkőzéslabdáról kapott ki), de a mostani mérkőzésen nem sok esélye volt top 40-es játékosunknak. Wawrinka végig dominálta a játékot, egyetlen alkalommal sem kellett breaklabdával szembenéznie, miközben többször is megszorongatta Fucsovics adogatójátékait. A játszmánként egy-egy break azt jelentette, hogy 6-4 6-3-mal Wawrinka jutott a nyolc közé, ahol Roger Federerrel találkozott.

Azzal a Federrel, aki svájci honfitársával azonos időben harcolt a nyolc közé jutásért, és egy sima (6-1) valamint egy szoros (7-6) szettben verte az argentin Leonardo Mayert.

A két svájci a csütörtöki kényszerpihenő miatt így néhány órával később már egymás ellen lépett pályára, és a vártnak megfelelően óriási mérkőzést játszottak. Wawrinka javuló formáját néhány órával korábban Fucsovics Márton saját bőrén is megtapasztalhatta, de Federer még azért jócskán honfitársa előtt van, még ha ezt az eredmény nem is tükrözi. Federer a 2 óra 20 percig tartó összecsapás folyamán saját adogatásai alatt mindössze három alkalommal engedte 30-ig Wawrinkát. A két svájci két rövidítésben osztozott az első két szetten, és nagyon úgy tűnt, hogy a folytatás a mai napra marad. Cincinnati felett ismét sötét felhők sorakoztak, és a megnövekedett villámtevékenység miatt félbeszakították a mérkőzést. A folytatás Federernek jött kapóra, aki bő fél óra alatt 6-2 arányban behúzta a döntő szettet.

Federer az elődöntőben a Juan Martin Del Potrot két 7-6-os szettben legyőző belga David Goffinnel találkozik.

A hozzászólások le vannak zárva.