US Open 2018: Méltó ellenfelet kapott a címvédő

2018. szeptember 1.
by cort

A torna eddigi leghosszabb mérkőzésén jutott a legjobb tizenhat közé Rafael Nadal.

Eltűnt a nap, megszűnt a kánikula, így joggal várhatta mindenki, hogy az igazi látványos, küzdelmes tenisz megérkezik a US Openre. Meg is érkezett. Akiknek pedig ez leginkább köszönhető, az a világelső Rafael Nadal, és az orosz Karen Khachanov volt. A két játékos nagyszerű mérkőzést játszott az Artus Ashe-en, a fiatal orosz méltó ellenfele volt a címvédőnek, és ha Nadal nem hozza az extrát, könnyen meglephette volna a bátran teniszező orosz.

A mérkőzést Khachanov kezdte jobban, hamar lebreakelte a spanyolt, de Nadal 4-4-re egyenlíteni tudott, de Khachanov a játszma végén ismét elvette a címvédő adogatását, és 7-5 arányban behúzta az első szettet. A második játszmát is az orosz kezdte jobban, többször is előnybe került, 5-4-nél a szettért adogathatott, de Nadal sorozatban három játékot nyerve 7-5-tel egyenlíteni tudott. A tetőt behúzták, Nadal pedig magasabb fokozatba kapcsolt, de az orosz így is állta a sarat, tartotta a lépést a világelsővel. A folytatásba nem bírtak egymással Nadalék, a döntés a tie-breakre maradt, ahol a spanyol az ötödik játszmalabdáját kihasználva behúzta a szettet. A negyedik felvonásban is maradt a magas színvonal. Nadal hamar breakelőnybe került, és 5-4-nél a mérkőzésért adogathatott. Khachanov egyenlíteni tudott, később pedig játszmalabdához jutott. A lehetőség kimaradt a rövidítésben pedig Nadal már nem adott esélyt az orosznak.

Nadal végül 4 óra 25 perc alatt 5-7 7-5 7-6 7-6 arányban jutott a tizenhat közé, ahol a grúz Nikoloz Basilashvilivel találkozik.

A nap további mérkőzésein három játszmában jutott tovább a korábbi győztes Juan Martin Del Potro, aki a spanyol Fernando Verdasconál bizonyult jobbnak, míg búcsúzott a 2016-os bajnok Stanislas Wawrinka, akinek a kanadai Milos Raonic jelentette a végállomást.
A tavalyi finalista Kevin Anderson egy öt szettes csatában tudott nyeri a fiatal kanadai Denis Shapovalov ellen, a nyolc közé jutásért pedig a kilencedik helyen kiemelt Dominic Thiemmel találkozik.

A hozzászólások le vannak zárva.