Mannarino hazai közönség előtt tönkre verve, ez már egy teljesen más szintű Fucsovics?

Fucsovics Márton az egyik legnehezebb feladatot úgy pipálta ki, mint ha ez természetes lenne? Adrian Mannarino tanácstalansága mindent elárult. 

Fucsovics Márton a US Open óta nem játszott tétmérkőzést, úgy gondolom ez így volt helyén, hiszen az utóbbi hetekben a kimerülés apró jeleit lehetett látni a magyar játékoson. Nehéz ennyi versenyt egymás után hétről-hétre lejátszani, kellett ez a kis pihenő.

Tegnap egy friss és megújult erővel rendelkező Fucsovicsot láthattunk, a játék pedig arra engedett következtetni, hogy ez egy teljesen másik szint volt. Láthattuk év elején meg persze a genfi tornagyőzelemnél jól játszani Fucsovicsot. Nem véletlen, hogy a jó jelzőt használtam, hiszen Adrian Mannarino elleni játékára már a kiváló szócska, ami illik. Ez egy szintlépésnek a kezdete lehet, hiszen ezt már nem csupán egy extázis tenisznek tudom értékelni. Marci ütéseit és lábmunkáját ezen a napon a mérhetetlenül nagy lendület, dinamika és precizitás jellemezte. Adrian Mannarino motiváltan készült a hazai versenyére, hiszen ő egy remek teniszező, de mikor ha nem Metzben mutassa meg, hogy esetleg benne van egy ATP tornagyőzelem. Nem segíthetett rajta igazából semmi, hiszen Fucsovics letakarította őt a pályáról, egyszerűen lejátszotta. Ez egy könnyed győzelem volt Marci számára, hiszen megerőltetés nélkül küldte csomagolni következő versenyére francia ellenfelét.

Fucsovics Márton mai ellenfele a moldáv Radu Albot lesz. A két játékos idén már egyszer megvívta csörtéjét, akkor a magyar teniszező került ki győztesen ebből a párharcból. A tét a legjobb 8 közé jutás, kora délutánra már a végkimenetel sem lesz titok.

Kiemelt kép forrása: nepszava.hu

A hozzászólások le vannak zárva.