Thiem: jövőre Garrost akarok nyerni!

2018. szeptember 28.
by andF

A St. Petersburg Openen adott egyik interjújában (melyet egyébként megnyert) Dominic Thiem a 2019-es céljairól beszélt.

A 24 esztendős játékos eredményes szezonban reménykedik, és egy szinttel magasabbra szeretne lépni. “Elsősorban az idei szezont kell jól zárnom.” – osztotta meg a gondolatait Thiem, akinek a következő versenye a Shanghai Rolex Masters lesz.

“Remekül játszottam Ausztráliában, de utána megsérültem.  Feljebb kell tornáznom magam a ranglistán. Jövőre a legfőbb célom a Roland Garros megnyerése lesz. Ha meg tudnám nyerni a tornát, azzal a legnagyobb álmom válna valóra.”

Thiem idén döntőt játszhatott a francia nyílt teniszbajnokságon, ahol három szettben kikapott Rafael Nadaltól. Salakon már háromszor is sikerült nyernie Nadal ellen (2016 – Buenos Aires, 2017 – Róma, 2018 – Madrid), de ezek közül egyik sem volt döntő. A Garroson három meccset vívtak egymás ellen, ahol Thiemnek játszmát sem sikerült nyernie. Nehéz küldetésnek ígérkezik tehát a jövő évi győzelemről dédelgetett álma – már ha Nadal egészséges lesz… Arról nem is beszélve, hogy sokan szeretnék még magasba emelni azt a bizonyos serleget.

Kép forrása: rolandgarros.com

A hozzászólások le vannak zárva.