Kiderült, játszik-e Federer Sanghajban

2018. szeptember 29.
by andF

A Rolex Shanghai Masters két hét múlva, október hatodikán veszi kezdetét. Eddig kétséges volt, részt vesz-e a tornán a címvédő Roger Federer, de most végre választ kaptunk a kérdésre.

Federer a Rolex YouTube csatornáján keresztül promotálta a versenyt, majd végül elhangzott az is, amire minden szurkolója várt. “Ez a sportág egyik legszebb arénája. Még mindig viszonylag új versenynek számít, új szurkolótáborral, egyedi atmoszférával.” – mondta a svájci. “Egy esély a fiatal játékosoknak, hogy letegyék a névjegyüket. Esély mindenkinek az értékes ranglistapontok szerzéséhez. És idén – esély számomra, hogy megvédjem a címem.”

Federer ott lesz tehát Sanghajban, ahol tavaly Nadal ellen sikerült győzelmet aratnia a döntőben. 2014-ben is sikerült nyernie (Simon ellen), valamint 2006-ban és 2007-ben, amikor még az ATP Finals elődjét, az ATP Masters Cup-ot rendezték a kínai városban.

Federer mellett Djokovics is ott lesz a tornán, a térdsérülésből lábadozó Nadal és a szezonját korán befejező Murray viszont hiányozni fog. Djokovics mellett Del Potro vagy Zverev tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy megakadályozza a címvédésben a 37 esztendős Federert.

Kép forrása: eurosport.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.