Pekingi pontok helyett belgrádi pihenés

2018. szeptember 29.
by andF

Novak Djokovics korábban azt nyilatkozta, hogy Sanghajban biztosan pályára lép, de a pekingi szereplése kétséges. Mivel előzetesen nem jelezte részvételi szándékát, így csak szabad kártyával indulhatott volna. A szervezők az utolsó pillanatig kivártak, de a szerb úgy döntött, nem vesz részt a versenyen.

Pedig amellett, hogy akár 500 ranglista pontot is szerezhetne – amivel közelebb kerülne Nadalhoz a világranglistán – rendkívül kellemes emlékek is fűzik Pekinghez. A 14 éves múltra visszatekintő eseményen ugyanis 2009 és 2015 között hét év alatt hatszor is magasba emelhette a trófeát. 29 meccsén összesen 3 szettet veszítve (!) olyan nevek ellen sikerült sima győzelmeket aratnia a döntőkben, mint Cilic, Ferrer, Tsonga és Rafael Nadal.

Nadalnak, aki térdsérülése miatt kénytelen kihagyni a két ázsiai tornát, összesen 1100 megvédendő pontja van tavalyról. Azzal, hogy ezeket biztosan bukja a spanyol, máris csökken közte és Djokovics között a távolság a világranglistán. Erre pakolhatott volna rá még pár egységet Djokovics, aki viszont úgy döntött, hogy a Laver Cup után Chicagoból Belgrádba utazik, és az egy héttel később kezdődő ATP 1000-es  Shanghai Masters-re fordítja a figyelmét.

Az év végi világelsőségért folytatott harcban Djokovics tűnik esélyesebbnek, aki remek formában van, fedett pályán jobban fekszik neki a játék, és persze vetélytársa sérülést követően fog ütőt ragadni az év végi hajrában.

Kép forrása: enca.com

A hozzászólások le vannak zárva.