Coric megakadályozta az álomdöntőt

2018. október 13.
by SchGy

Roger Federer Kínában sem tudta legyőzni a karrierje első masters döntőjére készülő fiatal horvátot.

Azok után, hogy délelőtt Novak Djokovic Alexander Zverevet legyőzve könnyedén jutott a shanghai masters torna döntőjébe, már csak arra kellett várnia, hogy ki lesz az ellenfele a vasárnapi fináléban. A papírforma álom finálét jósolt Roger Federerrel, de Borna Coric stabil játékának köszönhetően ez végül nem valósult meg.

A mérkőzést a svájci kezdte, és meglepetésre rögtön el is bukta a szerváját, ami – mint később kiderült -döntően befolyásolta az első szett alakulását. A korai break után már fogadóelőny sem volt a játszmában, így Coric nagyszerű játékkal 6-4-re behúzta a szettet.

A folytatásban a Federer rajongók bízhattak abban, hogy a svájci játéka feljavulhat, de nem ez történt. A svájci nem talált fogást a fiatal horváton, ráadásul Coric nagyon magabiztosan teniszezett, és a második szett ugyanúgy indult ahogy az első: elbukott Federer adogató játékkal. Innentől kezdve a volt világelső futhatott az eredmény után, de hiába, a horvát érinthetetlen volt az adogatásai mögött, Federernek az egész meccsen egy lehetősége se volt arra, hogy elvegye ellenfele szerváját. Coric az első adogatásai 80 százalékát beütötte, és fele annyi hibát vétett, mint a kissé fáradtnak, dekoncentráltnak tűnő címvédő. A horvát végül 6-4 6-4 arányban diadalmaskodott, ezzel Halle után másodszor is legyőzte Federert, és készülhet a Novak Djokovic elleni fináléra. Djokovic mai játékát elnézve nagy meglepetés lenne a fiatal horvát győzelme, de a szerb nem mehet biztosra a világranglista 19. helyezettje ellen. A mérkőzés magyar idő szerint holnap 10.30-kor kezdődik. 

“Ez volt az egyik legjobb mérkőzésem, amit valaha játszottam. Életemben nem adogattam ilyen jól, mint ma, ebben biztos vagyok. Ment a sarokba, ment testre, minden pályára ment. Most magasabb színvonalon teniszeztem, mint általában. Hogy ez az normál szintem? Nem, ebben biztos vagyok.” – nyilatkozta a mérkőzés után a horvát.

A kép forrása: bettingpro.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.