A meglepetés ereje mindenhol hatott

A mai napon három helyszínen bonyolítják le a finálékat. Vannak olyan játékosok akiket ide lehetett várni és annál is több, akit egyértelműen nem! 

Antwerpben egy rég nem látott arc az elődöntőben, hiszen Gael Monfils teniszénél nagyobb össze-visszaságot nehezen lehetne találni. Erre a hétre úgy tűnik a jobbik arcát mutatja meg a tenisz kedvelőinek, ami miatt az elődöntőben Diego Schwartzman már annyira nem lehetett boldog. A francia játékos nem bízott semmit a véletlenre, magabiztos és összeszedett tenisszel két játszmában legyőzte argentin ellenfelét. Döntőbeli ellenfele sem lesz olyan könnyű, főleg, hogy Kyle Edmund pályafutása első ATP World Tour tornagyőzelméért hajt ebben a bizonyos vasárnapi fináléban. Ivashka negyeddöntős visszalépése miatt ugyan csak a héten ez volt Edmund második mérkőzése, azonban a Tókióban jó formát kifogó Richard Gasquet is könnyed vereséggel távozott az antwerpi center pályáról. A mai finálét 3 órától a Sport 2-n lehet megtekinteni, remek kis csörte elé nézünk. A fiatalság és a lendület előre segítheti Edmundot, azonban ne feledjük Monfilsnak sokkal több tapasztalata van abban, hogy kell megnyerni egy tornát, bármennyire ellazázza néha a mérkőzésit!

Tavaly Wimbledonban Monfils nyert, vajon ez ma is így lesz?
Kép forrása: sportinglife.com

European Open elődöntő eredmények: 

Kyle Edmund ( 1 )-Richard Gasquet ( 4 ) 6/3 6/4

Gael Monfils-Diego Schwartzman ( 2 ) 6/3 6/4

Moszkvában a meglehetősen emlékezetesre sikerült női döntő mellett azért voltak nyugodt és normális pillanatok is, a férfi torna elődöntőiben. Adrian Mannarino és Andreas Seppi mutatta meg első ízben, hogy ebben a pár órában ki van éppen jobb formában. A formaidőzítés ezúttal Mannarinonak sikerült jobban, aki fejben jobban bírta a szoros végjátékokat és két szettben döntőbe jutott. Az egészen biztos, hogy lelkileg nehéz döntőre kell készülnie, hiszen hazai játékos ellen vívja meg ezt az utolsó asszót. Annyi biztos volt, hogy lesz orosz játékos a döntőben, mivel a második elődöntő győztese Karen Kachanov és Daniil Medvedev közül került ki. Némileg meglepetésre az előbbi orosz teniszező tudott nyerni, pedig inkább a mostanában mutatott játék alapján Medvedev győzelmére volt nagyobb sansz, azonban nem könnyű kiszámítani két olyan játékos mérkőzésének az eredményét, akik minden bizonnyal jól ismerik egymást. Medvedeven az sem tudott segíteni, hogy a vereség kapujában megnyerte a második szettben a rövidítést, így is Kachanov jóval erősebb volt nála tegnap. A finálét az orosz fővárosban délután 3 órától rendezik meg, remélhetőleg kevesebb botránnyal, mint tegnap Kasatkina tornagyőzelménél!

Kachanov nyerte az orosz házi rangadót!
Kép forrása: tennisworldusa.org

Kremlin Cup elődöntők eredményei: 

Adrian Mannarino-Andreas Seppi 7/5 7/5

Karen Kachanov ( 3 )-Daniil Medvedev 6/1 6/7(5) 6/3

Végül nézzük a hét harmadik tornáját, amit a svédországi Stockholmban tartanak. Az első elődöntőben két olyan játékos találkozott, akik nem csak ezen a héten játszottak mostanában jól. Szoros és ádáz összecsapásra lehetett számítani, azonban nem számít a világ legnagyobb szenzációjának, mégis kissé meglepő Stefanos Tsitipas mennyire, mérhetetlenül simán megverte Fabio Fognini. Nem voltak kérdések, ez sima két szett volt. A második elődöntőben Ernests Gulbis borzolta tovább, ezúttal is pozitívan a kedélyeket. A lett játékos bravúrokat halmoz fel a svéd fővárosban és miután csupán egy gamet tudott nyerni Isner ellen az első játszmában, mindösszesen hatot bukott a következő kettőben, így 2014 után ismét döntőt játszhat. Már csak az a kérdés, hogy megőrzi-e azt a lenyűgöző statisztikáját, hogy hetedik egyéni ATP döntőjét is megnyeri a 0 elvesztetettel szemben! Ez délután 3 órától mindenesetre kiderül!

Gulbis ezúttal pozitív értelemben hallat magáról!
Kép forrása: sports.yahoo.com

Intrum Stockholm Open elődöntők eredményei: 

Ernests Gulbis-John Isner ( 1 ) 1/6 6/3 6/3

Stefanos Tsitipas ( 3 )-Fabio Fognini ( 2 ) 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.