Nadal szerint szabályváltoztatásokra van szükség a teniszben

Rafael Nadal korábban, a Roland Garros előtt már beszélt arról, hogy szerinte a jövőben komoly változtatásra van szükség a szabályokat illetően, ez pedig a második adogatás lehetőségének eltörlése lenne.

Az aktuális világelső ezúttal a ‘Socrates’ magazinnak nyilatkozott a témával kapcsolatban. Véleménye szerint azért lenne szükség a fent említett szabálymódosításra, hogy a sportág továbbra is vonzó és izgalmas legyen a nézők számára.

“Nem tartom rossz ötletnek a második szervák eltörlését. Tesztelni kellene, és az alapján eldönteni a létjogosultságát. Az innováció pártján állok.” – mondta a spanyol.

A 32 esztendős Nadal szerint először a kisebb tornákon kellene bevezetni a módosítást, és levonni a megfelelő következtetéseket. Úgy gondolja, hogy túlságosan meghatározó eleme a játéknak az adogatás, ami idővel unalmassá teheti azt, és csökkenhet a népszerűsége.

“Tíz év múlva veszélybe kerülhet a sportág. A salak az egyetlen borítás, ahol még komplikált labdamenetek során szerzünk pontokat, csak itt tudunk új dolgokat kipróbálni.” – mondta még korábban a francia L’Equipe magazinnak.

Nadal azt is bevezetné, hogy a világranglistát ne egy, hanem két szezon eredményei alapján állítsák fel.

Kép forrása: tennispanorama.com

A hozzászólások le vannak zárva.