ATP World Tour Awards: kihirdették a nyerteseket

Idén is  díjazták a szezon legjobbjait, az eredményhirdetésre Londonban, az ATP Finals hivatalos megnyitóján került sor. Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic neve is a nyertesek között szerepel. 

Novak Djokovic – aki júniusban még a 22. helyen állt a világranglistán – vasárnap az O2 arénában megkapja az év végi világelsőségért járó díjat. Nem meglepő, hogy a fantasztikus teljesítményének köszönhetően ő lett az év visszatérője. Djokovic szárnyalása nagyban köszönhető a csapatához ismét csatlakozó Marian Vajdának, akit az év legjobb edzőjének választottak.

Rafael Nadal másodszor kapta meg a sportszerűségért járó, Stefan Edbergről elnevezett díjat, Roger Federer pedig zsinórban tizenhatodszor bizonyult a szurkolók kedvencének az atpworldtour.com olvasóinak véleménye alapján. A párosok között a Mike Bryan – Jack Sock duó volt a legszimpatikusabb.

A 21 éven aluliaknál két kategóriában hirdettek győztest. Alex de Minaur lett a szezon felfedezettje, Stefanos Tsitsipas-t pedig 2018. legtöbbet fejlődő játékosának választották. A humanitárius tevékenysége elismeréséért járó díjat Tommy Robredo kapta.

A versenyek közül a legjobb 1000-es címét Indian Wells kapta. Az 500-as kategóriában a queen’s-i füves pályás torna nyert, 250-esben pedig a Stockholm Open lett a legjobban szervezett torna.

Kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.