Cilic nyert, Djokovic továbbment a Guga Kuerten csoportból

2018. november 15.
by cort

A horvát játékos 2 óra 16 perc alatt 6-7 6-3 6-4 arányban győzött a világranglista tizedik John Isner ellen.

A mérkőzés az előzetesen várt forgatókönyv szerint kezdődött, mindkét játékos magabiztosan hozta az adogatását. Isner sorra szórta az ászokat, 5-4-nél pedig három break és játszmalabdája volt, de a horvát ekkor még visszajött a meccsbe. A rövidítésben ismét az amerikai percei következtek, 7-2-vel abszolválta a tie-breaket, és 55 perc játék után lépéselőnybe került.
A második felvonástól érdekesen alakult a játék képe. Cilic rendkívül jól olvasta az amerikai adogatásait, és többször is megszorongatta Isnert az adogatásai mögött. A folyamatos nyomás a második szett végén ért be, Cilic 4-3-as állásnál tudta először elvenni Isner szerváját, majd pedig egy könnyed adogatójátékkal kiegyenlítette az állást. A döntő játszmában gyors egymást követték a breakek, amiből Cilic jött ki győztesen, és a szett elején megszerzett előnyét megőrizte a mérkőzés végéig.

A horvát ezzel életben tartotta a továbbjutási esélyeit, igaz, az utolsó mérkőzésén a világelső Novak Djokovic-csal találkozik, míg Isner a német Alexander Zverev ellen harcolhatja ki az elődöntőbe jutást.

Kép forrása: standard.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.