Reakciók a Federert támadó rádióműsorra

2018. november 15.
by kert

Bár javában zajlik Londonban az ATP Finals, a játékosok is hangot adtak véleményüknek

Korábbi cikkünkben beszámoltunk a francia rádióműsorról, melyben Roger Federerről árult el furcsa dolgokat az idén visszavonult francia játékos, Julien Bennetteau.

Néhány reakció az érintettek és más játékostársak részéről:

Marin Cilic: “Nehéz ebben igazságot tenni. Roger rendkívül népszerű, és sokszor a tornaszervezők szeretnék, hogy az esti programban játsszon. Annak persze én sem örültem, amikor az Australian Open döntőben -megváltoztatva a szabályt- behúzták a tetőt [a hőség miatt], ez nem vette jól ki magát.”

Novak Djokovic így reagált: “Vitatható, hogy kivételeznek e vele. Végeredményben hatszoros Ausztrál Open bajnok, a valaha volt legjobb teniszjátékos. Ha ő nem élvez előnyöket, akkor ki? Tényleg nem gondolom, hogy óriási probléma lenne.
De értem Julien álláspontját is. Viszont látni kell, hogy Federer hatalmas hajtóerőt képvisel a sportágban, kivételes reklám- és marketingértéke van. Az olyan játékosok, mint Julien, ugyanúgy profitálnak abból, amit Roger a teniszért tesz.”

Maga az érintett, Roger Federer pedig így nyilatkozott Dominic Thiem keddi legyőzése után: “Hallottam a műsorról, de őszintén, jelenleg nem sok kedvem van beszélni róla. Számomra a tenisz ünnepe ez a londoni verseny, az év végi nagy finálé. Nagyon szeretek itt játszani. Ez a műsor egy hete hangzott el, és szerintem Julien szavait kiragadták a szövegkörnyezetből. Junior korunk óta ismerem őt, nagyon jó srác. Inkább nem gerjesztem tovább a témát, hogy nektek, újságíróknak ne legyen min rágódni.”

Craig Tiley, az ausztrál tenisz szövetség elnöke, és az Australian Open versenyigazgatója, kedden terjedelmes közleményt adott ki, melyben megvédte Federert és az ausztrál versenyt: “Egy Grand Slam torna szervezésénél rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Elsősorban természetesen a játékosok és nézők igényeit akarjuk kielégíteni, de felmerülnek, közvetítési, logisztikai, időjárási és egyéb körülmények is. Azt is hozzá kell tennem, hogy Rogert több alkalommal Ausztrália kedvenc sportolójának választották, így nyilvánvaló, hogy mind a helyszíni szurkolók, mind a tévénézők főműsoridőben szeretnék látni őt.”

A kialakult vita felszínre hozott egy kevésbé népszerű, de annál igazabb tényt: a tenisz elsősorban üzlet, befolyásos szponzorokkal, vállalatokkal a háttérben. A versenyzők sem kizárólag a játék szeretete és a nézők szórakoztatása miatt játszanak, hanem a megélhetésükért.

A kép forrása: https://theaustralian.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.