Toni Nadal szerint Federer már nem fog Grand Slamet nyerni

2018. november 21.
by andF

Rafael Nadal nagybátyja és korábbi edzője, Toni Nadal a spanyol El Pais hírportálban megjelenő heti rovatában arról írt, hogy mit vár a 2019-es szezontól.

Roger Federer rekordnak számító húsz Grand Slam tornát nyert pályafutása során, legutóbb idén januárban az Australian Opent. Ezt követően azonban Wimbledonban és a US Openen is csalódást keltően szerepelt, előbbinél Anderson parancsolt neki megálljt a negyeddöntőben, utóbbinál pedig John Millman győzte le őt a negyedik fordulóban. 2013 óta először fordult elő Federerrel, hogy az adott szezonon belül csak egy Grand Slamen jutott el az elődöntőig.

Toni Nadal úgy véli, hogy nem is fog már sok babér teremni Federernek a jövőben a négy nagyon: “Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy mi történik majd jövőre, de nehezen tudom elképzelni, hogy Federer újabb Grand Slamet nyerhet.” – írta Toni a rovatában. “Hozzá kell tennem azonban, hogy korábban is voltak már hasonló kijelentéseim, amikre rendre rácáfolt.”

Az írásában kitért a fiatal játékosok teljesítményére és fejlődésére is. Elmondása szerint kételkedett abban, hogy lehet-e valaha a fiatalok közól bárki is olyan jó, hogy felülmúlja Federer játékát füvön, Djokovicét gyors, kemény pályán, vagy Nadalét salakon. A londoni események azonban elgondolkodtatták, és egyértelműen úgy érzi, hogy óriási fejlődésen mentek át az ifjak az elmúlt időszakban, minőségi ugrás történt a játékukban.

Arról, hogy mit vár a 2019-es szezontól, a következőket írta: “Hiszek abban, hogy Rafael teljesen felépül és formába lendül. Úgy érzem, új fejezet íródik majd a Djokoviccsal való rivalizálásukról. Összességében azt gondolom, hogy a fiataloknak köszönhetően sokkal nyitottabb lesz a verseny a férfi teniszben.”

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.