Szezonsumma 2018: Hatásos újraegyesülés és kisebb egyéni sikerek!

Babos Tímeának a 2018-as év párosban igen nagy áttörést hozott! Szingliben ugyan az igazán nagy eredmények elmaradtak, azonban Kiki Mladenovic oldalán igen sikeres évet zárt a magyar teniszezőnő! 

Egyéniben Babos Tímeának még látszólag van hova fejlődnie, amennyiben be szeretne kerülni az elitbe. Nem lehet így sem csalódott, hiszen Timinek kijutott 1-2 igen szép skalp az egyesek terén. Kezdte ezt Melbourneben, amikor az első körben legyőzte Coco Vandeweghet vagy amikor Miamiban gratulációra késztette a tavalyi Roland Garros győztes Jelena Ostapenkot, ráadásul mind a 2 győzelmet két szettben vitte véghez. A jó eredmények főleg év elején jöttek, hiszen február elején Babos tornagyőzelmet aratott Kateryna Kozlova legyőzése által Taipeiben, Monterreyben pedig többek között Monica Puig és Sachia Vickery kiejtése után döntő szettben kapott ki az első kiemelt Garbine Muguruzától a fináléban. Az év hátralévő része mégsem mondható sikeresnek, hiszen innentől kezdve nem volt olyan WTA torna, ahol Timi két mérkőzést megnyert volna. Timi és a nemrégiben új edzőjének, a horvát Nikola Horvat közös célja, az egyéni világranglistát nézve a Top 20! Nem lesz egyszerű, hiszen a magyar játékos az 59. helyen zárta az évet és egy rettentően erős mezőnyben kell helyt állnia, ami tele van klasszisokkal és igen tehetséges fiatalokkal.

Babos egyéniben idén Taipeiben szerzett tornagyőzelmet
Kép forrása: news18.com

Párosban viszont már nem volt ennyire hullámzó éve Timinek! Miután megtörtént a francia Kiki Mladenoviccal az újraegyesülés, rögtön óriási sikernek lettünk szemtanúi. Nem csoda, hogy egyből volt eredménye a duó második közös munkájának, hiszen jól ismerik, és kiegészítik egymást. Az Australian Openen nem volt egyszerű dolguk, azonban a negyeddöntőben legyőzték az első kiemeltként jegyzett Chan/Hlavackova kettőst, az elődöntőben a Hsieh/Peng igen erős párost, majd a döntőben elbírtak a Makarova/Vesnina rendkívül összeszokott duóval. Ami külön kiemelendő tény, hogy az utolsó két mérkőzésen nem veszítettek egyetlen árva szettecskét sem! A jó szereplések főleg a nagyobb tornákon folytatódtak, azonban Indian Wells-i elődöntőben és a madridi döntőben is Makarova és Vesnina állta útjukat.

Babos és Mladenovic egyből Australian Open győzelemmel indítottak!
Kép forrása: dailynewshungary.com

A Roland Garros negyeddöntős kiesés az Eri Hozumi/ Makota Ninomiya duó ellen igen meglepő volt, azonban úgy tűnt Wimbledonra rendben lesz a történet, hiszen egy Birminghami tornagyőzelemmel melegítettek. Wimbledonra bármennyire viszonylag jó formában érkeztek, a Rogolska/Spears kettős a negyeddöntőben két szettben búcsúztatta őket. Az év utolsó fele viszont annak ellenére parádésan sikerült, hogy a “kisebb” tornákon valami akadozott a gépezetben. A US Openen már ismét magabiztosan robogott Timi és Kiki, ahol szettveszteség nélkül jutottak el a fináléig, azonban egy óriási küzdelemben Asleigh Barty az amerikai Coco Vandeweghe oldalán megállította őket döntő szett Tiebreak 8-6 arányban. Mindenért vissza lehet vágni és erre a legjobb alkalom az év végi WTA Finals volt Szingapúrban. Babosék magabiztos győzelemmel kezdtek, majd az elődöntőben megismétlődött a New York-i finálé. Ezúttal is egy végletekig kiélezett küzdelem, most viszont Timiék nyertek. A legjobb páros játékosok tornáján természetesen előzetesen a döntő sem nézett ki leányálomnak, azonban a Babos/Mladenovic duó rendkívül meggyőző játékkal két szettben legyőzte Barbora Krejcikovát és Katerina Siniakovát! Babos Tímea és Kristina Mladenovic tehát egy Grand Slam-és világbajnoki győzelemmel tarkított sikeres évet tudhat maga mögött, kíváncsian várjuk a folytatást 2019-ben.

Visszavágás az elődöntőben a US Openért, majd világbajnoki győzelmet ünnepelhettek Timiék!
Kép forrása: wtatour.com

Babos Tímeának a női páros sikerei mellett , a jó szereplés vegyes párosban sem maradt el. Az indiai Rohan Bopanna oldalán az Australian Openen egészen a döntőig menetelt. A magyar/indiai kettős magabiztosan jutott el az elődöntőig, a legjobb 8 között ráadásul mind a két szettben break hátrányból visszatáncolva ejtették ki a Spears/Cabal kettőst. Az elődöntőben egy kisebb figyelemhiánynak köszönhetően túlórázniuk kellett, azonban a Marinez Sanchez és Demoliner így is a mindent eldöntő Champions Tiebreak végén gratulálhatott nekik. A fináléban pedig esély adódott a Grand Slam győzelemre ( Melbournet nézve duplázásra ), ez mégsem jött össze. A Gabriela Dabrowski/Mate Pavic duó ugyanis szetthátrányból és a döntő szett 10-es Tiebreakban meccslabdáról fordítva szerezte meg az Australian Open trófeát. Így is szép eredmény, hiszen Babos Tímea a 2018-as Australian Openen a női páros megnyerése mellé egy vegyes páros Grand Slam döntőt is elkönyvelhetett!

Timit az indiai Bopanna oldalán Melbourneben egy hajszál választotta el a duplázástól!
Kép forrása: bangaloremirrorindiatimes.com

 

Összességében sikeres évet zárt Babos Tímea akinek egyéniben kisebb sikerek és nagy skalpok, női párosban hatalmas diadalok jöttek össze, vegyes párosban pedig egy Grand Slam döntővel gazdagodott a statisztika! 

Kiemelt kép forrása: hungarytoday.hu

 

A hozzászólások le vannak zárva.