2018. legérzelmesebb pillanatai – második rész

A mögöttünk álló idényben rengeteg olyan esemény történt, melyek hatására a játékosok és a szurkolók is elérzékenyültek. Cikksorozatunkban ezeket a történéseket vesszük át időrendi sorrendben.

Az ubitennis.net írása alapján.

Marrakech: Pablo Andujar nagy visszatérése

A spanyol Andujar három könyökműtéten is átesett és az 1824. helyig csúszott vissza a világranglistán, mégis sikerült megnyernie a tornát. Sikerével ő lett az elmúlt húsz év legalacsonyabb ranglistás helyezéssel rendelkező tornagyőztese. Andujar négy ATP tornát nyert a pályafutása során, melyből hármat ezen a helyszínen jegyzett.

Houston: Steve Johnson címvédése

Johnson a 2017-es győzelme óta nem volt jó formában, amiben nagy szerepet játszott édesapja hirtelen elvesztése is. A meccslabdát követően eltört a mécses az amerikainál, a hálónál a kézfogást követően sírva borult ellenfele, Tennys Sandgren vállára, aki próbálta megvigasztalni őt.

Roland Garros: Cecchinato óriási meglepetésre kiejtette Djokovicsot

A 26 esztendős olasz – aki korábban még egyetlen mérkőzést sem nyert Grand Slam tornán – 2018. egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Djokovic ellen aratott negyeddöntős győzelmével. A negyedik játszmabeli szoros tie-breakben a mindent eldöntő, nyerő returnjét követően Cecchinato zokogva borult a pályára, majd arcát a tenyerébe temetve próbálta feldolgozni ezt a hihetetlen teljesítményt.

Roland Garros: Simona Help végre Grand Slam tornát nyert

Három elveszített Grand Slam döntő (melyek közül kettő Párizsban volt) után Simona Halep végre megnyerte pályafutása első Grand Slam tornáját. Pedig nem indult jól a mérkőzés a román teniszező számára, szett és breakhátrányból kellett visszakapaszkodnia Sloan Stephens ellen, hogy oly sok csalódás után végre ő is magasba emelhessen egy nagy trófeát.

Roland Garros: Rafa Nadal tizenegyedszer is nyerni tudott

Bár a Thiem ellen vívott döntő bántóan sima volt, mégsem csökkenti ez Nadal érdemeit, hiszen tizenegy alkalommal diadalmaskodni egy tornán, amely ráadásul Grand Slam, elképesztően nagy teljesítmény.

Wimbledon: Nadal drámai győzelme Del Potro ellen

A Roland Garros után Wimbledonban is összecsapott a spanyol és az argentin, melyből a 2018-as szezon egyik legszínvonalasabb és legdrámaibb mérkőzése kerekedett a torna negyeddöntőjében. A mérkőzéslabdánál Del Potro elcsúszott, és bánatában egy ideig fekve is maradt, míg Nadal oda nem ment hozzá, hogy megvigasztalja őt.

Wimbledon: Anderson és Isner maratoni elődöntője

Isner a Mahut ellen vívott rekord hosszúsági meccse után idén ismét egy maratoni csatába bonyolódott, ezúttal Kevin Anderson ellen. A meccs végül a dél-afrikai győzelmével zárult, akinek alig maradt ereje ünnepelni, inkább csak kábultan nézett ki a csapata felé és együttérzett vetélytársával, aki az óriási erőfeszítések ellenére végül vesztesként távozott a pályáról.

Wimbledon: Djokovic negyedszer lett a torna bajnoka

A döntő nem tartogatott sok izgalmat és drámát, az elődöntőben kifulladó Anderson nem tudott ellenfele lenni a szerbnek. A győzelem viszont azért is volt nagyon különleges Djokovic számára, mert ez volt az első olyan alkalom, amikor a kisfia is ott tudott már lenni a pálya szélén a trófeaátadó ceremónia során.

Kép forrása: cbsnews.com / AP

A hozzászólások le vannak zárva.