Wawrinka újra tornát nyerne

2019. január 3.
by kert

A jelenleg zajló dohai ATP 250-es versenyen már biztosan nem éri el célját, de formája javulóban van

Bár a mai dohai negyeddöntőben 6-4 6-4-es sima vereséget szenvedett a spanyol Bautista Aguttól, a háromszoros Grand Slam győztes svájci pozitívan tekint 2019-re:
“Remek felkészülésen vagyok túl, jó szintre hoztam a játékomat. Svájcban és Monte Carlóban együtt edzettem Tomas Berdychhel és David Goffinnel. Fizikálisan régen éreztem magam ilyen jól. Ha mindezt egyben tudom tartani, jó eredmények jöhetnek idén. Rossz érzés volt a bázeli visszalépésem, de így két héttel több jutott a felkészülésre. Nem felejtem el, hogy én is öregszem, de vágyom még trófeákra. Mindegy, hogy 250-es, 500-as vagy nagyobb tornáról van szó. Ez nem lesz könnyű, mert ha Novak Djokovic egészséges marad, dominálhatja a szezont.”

2017-es térdműtétét követően a tavalyi év felemásan sikerült Wawrinkának. Kiemelkedő sikert nem ért el, a nagy tornákon rendre szabadkártyásként indulhatott, és általában a második-harmadik fordulóig jutott. Közel három hónapos pihenőre is kényszerült kiújuló térdsérülése miatt.

Joggal reméli hát, hogy 2019 hozza meg számára a valódi visszatérést. A 66. helyről kezdi meg a felzárkózást, és Dohában két biztató mérkőzést is játszott: Karen Khachanovot 7-6 6-4-re, Nicolas Jarryt pedig 6-4 7-6-ra győzte le.

A kiemelt kép forrása: worldsportsmemorabilia.info

A hozzászólások le vannak zárva.