Djokovic: “A sportágnak szüksége van Rafára, ez nem kérdés.”

Novak Djokovic pozitívan nyilatkozott egyik legnagyobb vetélytársáról, Rafael Nadalról, akit továbbra is sérülések hátráltatnak.

Nadal a US Open óta nem játszott ATP tornán, a térd- és bokasérüléseit követően pedig a combjában is fájdalmat érzett, ezért Brisbane-ben sem tudta vállalni a szereplést. Novak Djokovic, aki a Brisbane-el párhuzamosan rendezett dohai tornán az elődöntőig jutott, riválisáról is kifejtette a véleményét.

“Pályafutása során már annyiszor sikerült visszaküzdenie magát egy-egy sérülést követően, hogy biztosak lehetünk benne, ezúttal is megcsinálja. A játékstílusa fizikálisan nagyon megterhelő, rengeteg nyomás nehezedik az ízületeire és a térdeire.” – nyilatkozta Djokovic a Fucsovics Marci ellen vívott szoros mérkőzését követően.

“A sportágnak szüksége van Rafára, ez nem kérdés. Ő minden idők egyik legnagyobb játékosa, mindannyian azt szeretnénk, ha visszatérne a pályára.” – tette hozzá a szerb.

Nadal szerdán jelentette be, hogy az MRI vizsgálat alapján egy apró húzódás van a bal combjában. A probléma nem nagy, viszont a fizikai igénybevételnek köszönhetően könnyen azzá válhat, így nem vállalta a játékot Tsonga ellen a brisbane-i torna második fordulójában.

A spanyol célja az, hogy a január 14.-én kezdődő Australian Openen már fájdalmak nélkül tudjon pályára lépni. Nadal korábban egy alkalommal, 2009-ben tudta elhódítani a trófeát az év első Grand Slam tornáján.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.