Aus. Open: Nadal “önmagát adva” nyert az első körben

2019. január 14.
by andF

Rafael Nadal szeptember 7. óta először játszott mérkőzést a touron, az Australian Open első fordulójában három játszmában nyert James Duckworth ellen.

Nadal szurkolói fellélegezhettek, hiszen kedvencük újra a régi fényében tündökölt: levadászta ellenfele rövidítéseit, beütötte a tenyereseit, a hosszabb labdamenetek után pedig a tőle megszokott ökölrázással ünnepelt.

Duckworth mindent egy lapra feltéve, rendkívül agresszívan teniszezett. Rengetegszer jött fel a hálóhoz, és majdnem annyi kettős hibát ütött (11), mint amennyi ászt (12). A hazai játékos azonban nem tudta meglepni a formán kívüli Nadalt, akinek az egyetlen megingása a harmadik játszmában volt, amikor 5-3-as állásnál nem tudta kiszerválni a mérkőzést. A 12. játékban azonban ismét breakelt a spanyol, és 6-4, 6-3, 7-5 arányban megnyerte a találkozót.

Nadal következő ellenfele Matthew Ebden személyében ismét egy ausztrál teniszező lesz, aki szetthátrányból fordítva nyert a német Struff ellen.

Az első játéknap legnagyobb meglepetését John Isner szolgáltatta, aki négy, rövidítésbe torkolló játszmában maradt alul honfitársával, Reilly Opelkaval szemben.

Australian Open, férfi egyes, első forduló:

Rafael Nadal (2) – James Duckworth – 6-4, 6-3, 7-5

Matthew Ebden – Jan-Lennard Struff – 1-6, 6-4, 6-3, 6-4

John Isner (9) – Reilly Opelka – 6-7, 6-7, 7-6, 6-7

Kép forrása: ausopen.com / Ben Solomon/Tennis Australia

 

A hozzászólások le vannak zárva.